ΕΛΛΑΔΑ

Περιβαλλοντικό έγκλημα στην Παλαιοπαναγιά με αγωγό ακαθάρτων στη θάλασσα (Βίντεο)

Αυτοψία στον αγωγό που πέφτει στην θάλασσα στην παραλία της παλαιοπαναγιάς δημιουργώντας σοβαρή μόλυνση στο περιβάλλον, έκαναν σήμερα μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας.

Στο σημείο βρέθηκε σήμερα ο πρώην δήμαρχος Τάκης Λουκόπουλος, ο πρώην αντιδήμαρχος Γιώργος Σιαμαντάς, η πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Αγγελική Σμπούκη και ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Δημητρόπουλος.

Πρόκειται για ένα σοβαρό οικολογικό πρόβλημα που συμβαίνει εδώ και χρόνια στην παραλία. Ένας αποχετευτικός αγωγός που συνδέει δεκάδες σπίτια της παλιοπαναγιάς αλλά και τις Εργατικές Κατοικίες, πέφτει απευθείας στην θάλασσα.

Το οξύμωρο, είναι πως ο αγωγός αυτός, παρέμεινε στην ίδια κατάσταση, ακόμα κι όταν πέρασε κάθετα από το σημείο ο νέος αγωγός του Λαδόπουλου, ο οποίος στέλνει τα λύμματα στον βιολογικό. Ενώ λοιπόν θα έπρεπε να συνδεθεί αυτός ο αγωγός με τον νέο, το έργο δεν έγινε ποτέ, με αποτέλεσμα μια τεράστια οικολογική υποβάθμιση της περιοχής.

Η προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΥΑΝ και η τότε πρόεδρος κα Σμπούκη, είχε αναθέσει το έργο σε εργολάβο, αλλά η νέα διοίκηση διέκοψε το έργο επικαλούμενη ελλείψεις της μελέτης…

Σήμερα όμως, είμαστε στο παρα πέντε της καλοκαιρινής περιόδου, οι πολίτες ξεκίνησαν τα μπάνια και μόλις που προλαβαίνει να ολοκληρωθεί το έργο.

Στο βίντεο που σας παρουσιάζουμε, βλέπετε τον αγωγό να είναι τρυπημένος και οι ακαθαρσίες να βγαίνουν ακριβώς στην ακτή!

Related Articles

Back to top button
Close
Close