ΕΛΛΑΔΑ

Περιγραφή της οπαδικής επίθεσης στα δύο αδέλφια στη Μηχανιώνα – «Βγαλτο αυτό, εδώ μόνο ΠΑΟΚ»

Tους επιτέθηκαν προκειμένου να τους ληστεψουν και να αρπάξουν την μπλούζα με τα διακριτικά του Άρη που φορούσε ο ένας εκ των δύο.

Την ώρα που επέστρεφαν στα αυτοκίνητα τους δέχθηκαν την επίθεση με οπαδικά κίνητρα τα δύο αδέλφια, το βράδυ της Δευτέρας, στη Νέα Μηχανιώνα,Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr,η βίαιη επίθεση εκδηλώθηκε στις 22.30 όταν οι περίπου δέκα άγνωστοι δράστες εντόπισαν τους δύο άντρες, 37 και 42 ετών και έτρεξαν κατά επάνω τους βγαίνοντας από ένα εγκαταλειμμένο οίκημα που βρίσκεται στο σημείο, πλησίον της Σκάλας. Έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με τις κουκούλες από τις μπλούζες τους, τους επιτέθηκαν προκειμένου να τους ληστεψουν και να αρπάξουν την μπλούζα με τα διακριτικά του Άρη που φορούσε ο ένας εκ των δύο.

Σύμφωνα με την καταγγελία, κατά τη διάρκεια της οπαδικής επίθεσης, τα άτομα φώναζαν προς τα θύματά τους, «Βγάλ’ το αυτό. Εδώ μόνο Π.Α.Ο.Κ.», ενώ κατάφεραν να αφαιρέσουν δια της βίας την ζακέτα του ενός που είχε το σήμα της ομάδας του Αρη. Αφού ολοκλήρωσαν την επίθεση, στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή με τα θύματα να μεταβαίνουν στην αστυνομία για να καταγγέλλουν την επίθεση. 

Από τα χτυπήματα που δέχθηκαν ο ένας άντρας τραυματίστηκε κάτω από το αριστερό μάτι, στο μέτωπο και στο πίσω μέρος του κεφαλιού, ενώ ο αδελφός του στο σαγόνι και στην πλάτη. Τα θύματα φέρεται να είπαν στην ΕΛ.ΑΣ. ότι δεν είναι οργανωμένοι φίλαθλοισε κάποιον σύνδεσμο της ομάδας του Άρη που υποστηρίζουν και χαρακτήρισαν αναίτια την επίθεση που δέχθηκαν. 

Σημειώνεται ότι η αστυνομία προχώρησε σε συνολικά δώδεκα προσαγωγές ατόμων, ωστόσο στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι αφού δε προέκυψαν στοιχεία εις βάρος τους. 

Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία για αδικήματα περί αθλητικής βίας, ληστεία, επικίνδυνη σωματική βλάβη και σωματικές βλάβες, ενώ οι δράστες αναζητούνται για να συλληφθούν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. 

Τις έρευνες για την επίθεση έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button