ΕΛΛΑΔΑ

Πειραιάς: «Για λίγο θα είχαμε σκοτωθεί» – Η στιγμή που οι ναυτικοί πέφτουν στη θάλασσα από το πλοίο

Τρομακτικό βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που οι ναυτικοί στον Πειραιά πέφτουν στη θάλασσα.

Ένα βίντεο ντοκουμέντο δόθηκε στη δημοσιότητα από τη στιγμή που οι ναυτεργάτες έπεσαν στη θάλασσα κατά τη διάρκεια εργασιών σε πλοίο, με κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους.

Οι δύο ναυτικοί του επιβατηγού ταχύπλοου έπεσαν στο νερό από ύψος 8 μέτρων, ενώ το πλοίο είναι προσδεμένο στο λιμάνι.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, τα δύο μέλη του πληρώματος, ένας 34χρονος και ένας 55χρονος, εκτελούσαν εργασίες καθαρισμού στο εξωτερικό πρωραίο κατάστρωμα του πλοίου, όταν γλίστρησαν και έπεσαν στη θάλασσα.

ADVERTISEMENT
Ωστόσο, δεν είχαν πάρει μέτρα ασφαλείας καθώς δεν φορούσαν κράνη, σύμφωνα με όσα ανέφερε η εκπομπή «Live News».

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα στελέχη του Λιμενικού, εκ των οποίων ένα εξ αυτών βούτηξε στη θάλασσα και με τη χρήση σωσιβίων βοήθησαν τους δύο ναυτικούς να εξέλθουν στην προβλήτα.

«Γλιτώσαμε από τα χειρότερα» – «Ευχαριστούμε τους λιμενικούς που μας έσωσαν»

«Γλιστρήσαμε, χτυπήσαμε κάπου αλλού και πέσαμε στη θάλασσα», είπε στο MEGA ο Νίκος Βασίλακας, ο ένας από τους ναύτες που έπεσαν στη θάλασσα. «Το άλλο το παιδί νοσηλεύεται, αλλά είναι εκτός κινδύνου. Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ στα παιδιά του Λιμενικού που πήδηξαν στο νερό και μας έσωσαν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο 34χρονος ναύτης.

Σύμφωνα με την περιγραφή του, για λίγα μέτρα οι δύο άνδρες θα μπορούσαν να είχαν πέσει στο τσιμέντο, με κίνδυνο να σκοτωθούν. Μάλιστα, όπως επιβεβαίωσε και ο ίδιος «δεν είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, καθώς δεν φορούσαμε ούτε κράνη. Το θετικό είναι ότι γλιτώσαμε από τα χειρότερα».

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

Related Articles

Back to top button