ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Απείλησαν φύλακα μάρτυρα οι βομβιστές του ΑΤΜ

Ο φύλακας ενός διπλανού εργοταξίου είδε τους δυο δράστες που φορούσαν κράνη 

Έμπειροι, καλά διαβασμένοι και ψύχραιμοι ήταν οι δυο άγνωστοι που ανατίναξαν το ΑΤΜ που ήταν εγκατεστημένο στην πρόσοψη ενός σούπερ μάρκετ στην Οβρυά της Πάτρας. Οι δράστες φαίνεται ότι γνώριζαν ότι τα ρολά ασφαλείας κλείνουν ακριβώς τα μεσάνυχτα και «χτύπησαν» λίγα λεπτά πριν, ενώ φρόντισαν να απομακρύνουν έναν μάρτυρα. 

Ο φύλακας ενός διπλανού εργοταξίου είδε τους δυο αγνώστους που φορούσαν κράνη να φτάνουν έξω από το σούπερ μάρκετ με μια μοτοσικλέτα που έφερε αθηναϊκές πινακίδες κυκλοφορίας, αλλά εκείνοι τον διέταξαν απειλητικά να απομακρυνθεί. Στη συνέχεια, τοποθέτησαν εκρηκτικά στο μηχάνημα της Εθνικής Τράπεζας και προκάλεσαν έκρηξη που σήκωσε στο πόδι την περιοχή, καθώς τμήματα του ΑΤΜ που διαλύθηκε κυριολεκτικά εκτινάχθηκαν σε μεγάλη απόσταση και στο σούπερ μάρκετ προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές. 

Οι δράστες άρπαξαν τις κασετίνες με τα χρήματα, κάποιες από τις οποίες καταστράφηκαν από την έκρηξη και τα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ σκόρπισαν ολόγυρα, ωστόσο δεν μπήκαν στον πειρασμό να τα μαζέψουν. Αμέσως μετά, ανέβηκαν στη μηχανή και διέφυγαν με κατεύθυνση προς την εθνική οδό Πατρών- Πύργου. 

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που ερευνούν την υπόθεση έχουν πάρει κατάθεση από τον μάρτυρα που έδωσε την περιγραφή των βομβιστών και της μοτοσικλέτας και εξετάζουν οπτικό υλικό από κάμερες στην ευρύτερη περιοχή. Μέχρι στιγμής, δεν έχει εξακριβωθεί το ύψος του ποσού που άρπαξαν οι δυο κακοποιοί, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις έχουν ανατινάξει ΑΤΜ και σε άλλες περιοχές της χώρας. 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button