ΕΛΛΑΔΑ

Παρκουρίστες Θεσσαλονίκη: Θέλαμε απλά να ομορφύνουμε τον χώρο – Κάναμε δοκιμή σε νέα τεχνοτροπία

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν οι δυο νεαροί οι οποίοι το πρωί της Δευτέρα αναστάτωσαν το κέντρο της πόλης με το… παρκούρ τους.

Σε βάρος των δυο ανδρών από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι είναι 21 ετών, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Και οι δυο τους κατηγορούνται για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απείθεια, κλοπή, βία κατά υπαλλήλων, εξύβριση λόγω και έργω, απόπειρα σωματικής βλάβης κατ’ εξακολούθηση, παράβαση του νόμου περί όπλων και εμπρησμό με ενδεχόμενο δόλο κατά συναυτουργία.

Και αυτό, διότι οι Αρχές εκτιμούν ότι οι δυο νεαροί συνδέονται με τη φωτιά που κατέστρεψε ένα κατάστημα κινητής τηλεφωνίας. 

Οι ίδιοι, πάντως, είναι απόφοιτοι εικαστικών από ιδιωτική σχολή και υποστηρίζουν ότι ήθελαν απλώς να δοκιμάσουν μια νέα τεχνοτροπία για γκράφιτι σε μουσαμάδες. Έτσι εξηγούν το γεγονός ότι είχαν στην κατοχή τους ένα φλόγιστρο. 

«Θέλαμε απλώς να ομορφύνουμε τον χώρο»

Ο ένας από τους τους δυο συλληφθέντες, είπε μέσω του δικηγόρου του: 

«Λυπάμαι για ό,τι συνέβη, για όποια ζημιά προκλήθηκε και για όποια αναστάτωση. Η μόνη πρόθεση που είχαμε, ήταν να κάνουμε ένα γκράφιτι και να ομορφύνουμε τον χώρο. Είμαστε φίλοι και θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι όμορφο και όχι προκαλέσουν ζημιές».

«Έχουν σκοπό να επεκτείνουν τις σπουδές και τις γνώσεις τους στα εικαστικά», δήλωσε ο πατέρας του ενός.

Related Articles

Back to top button