ΕΛΛΑΔΑ

Παραλύει σήμερα η Αθήνα – Η διαδρομή των τρακτέρ μέχρι το κέντρο 

Δύσκολη Τρίτη ξημερώνει σήμερα για την κυβέρνηση αλλά και τους κατοίκους της Αττικής.

Οι αγρότες έρχονται από όλη την Ελλάδα με τα τρακτέρ τους στην πρωτεύουσα και θα φτάσουν έξω από τη Βουλή για το μεγάλο συλλαλητήριο που έχουν προγραμματίσει στο Σύνταγμα.

Κατά τους υπολογισμούς της κυβέρνησης αναμένεται να μπουν στην Αθήνα περίπου 150 τρακτέρ και οι υπόλοιποι αγρότεςπου θα συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία να κινηθούν με περίπου 60 λεωφορεία ή και άλλα μέσα. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και οι εκπρόσωποι των αγροτών βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία, ώστε να διευκολυνθεί η κάθοδος τους στην πρωτεύουσα χωρίς όμως να κλείσουν οι δρόμοι και εθνικές οδοί.

Η πορεία προς την Αθήνα

Αγρότες από τη Βόρεια Ελλάδασυναντήθηκαν με συναδέλφους στο μπλόκο στο Στεφανοβίκειο και από εκεί πέρασαν από τον Αλμυρό, ενώθηκαν με άλλα τρακτέρ και ως έναν κομβόι πλέον με τη συνοδεία περιπολικών αλλά και οχημάτων αγροτών, έφτασαν στην Ανθήλη και συναντήθηκαν με τρακτέρ που θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο από το μπλόκο του Ε-65 στην Καρδίτσα. Στη συνέχεια αυτό το κομβόι κατέληξε στο Κάστρο Βοιωτίας όπου και διανυκτέρευσαν οι αγρότες.

Νωρίς σήμερα το πρωί από το ΚάστροΒοιωτίας ξεκίνησαν προς την Αθήνα. Η προσυγκέντρωση είναι για τις 17:30 η ώρα στην πλατεία Ομονοίας και στη συνέχεια στις 18:30 όλοι μαζί θα κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα.

Κομβόι με τρακτέρ στην ΠΑΘΕ

Ειδικότερα και όπως αναφέρει το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας, Τριαντάφυλλος Τσιλούλης αγρότες από τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία περιοχές της Αττικής αλλά ακόμα και από τη Θεσσαλία θα φτάσουν κομβόι με τα τρακτέρ τους στα διόδια των Αφιδνών μέσω της ΠΑΘΕ. 

Από εκεί θα αναλάβει η αστυνομία να μεταφέρει τρακτέρ και νταλίκες στην πλατεία Συντάγματος, ώστε να δημιουργηθεί η μικρότερη δυνατή κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους και κυρίως στο κέντρο της Αθήνας. Με βάση το σχεδιασμό των αγροτών σε κάποιο σημείο της Λεωφόρου Κηφισίας οι νταλίκες θα ξεφορτώσουν τα τρακτέρώστε όλα μαζί κομβόι να φτάσουν έξω από τη Βουλή. Εκεί αναμένεται να φτάσουν γύρω στις 12:00 το μεσημέρι.

«Στην πλατεία Συντάγματος θα πραγματοποιήσουμε το συλλαλητήριό μας. Θα στηθεί μία εξέδρα και θα μιλήσουν από αυτήν εκπρόσωποι των αγροτών αλλά και πολλών φορέων, τους οποίους έχουμε καλέσει. Θέλουμε κοντά μας και τους πολίτες της Αθήνας. Να βρεθούν εκεί και να διαμαρτυρηθούν μαζί μας. Σχεδιάζουμε ένα μεγαλειώδες συλλαλητήριο. Μετά τις ομιλίες θα ενημερώνουμε τον κόσμο για τα αιτήματά μας. Το βράδυ θα κοιμηθούμε στην πλατεία και μέσα στα τρακτέρ μας. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στην Αθήνα δεν πρόκειται να συναντηθούμε με κανέναν εκπρόσωπο της κυβέρνησης. Η κινητοποίησή μας έχει τη μορφή διαμαρτυρίας. Το πρωί της Τετάρτης θα φύγουμε από την Αθήνα, με τον ίδιο τρόπο που θα φτάσουμε εκεί», λέει στο ethnos.gr ο κ. Τσιλούλης.

Φόβοι για επεισόδια και ομάδες περιφρούρησης

Κατά τον ίδιο, αυτό που φοβίζει τους αγρότες, είναι, μήπως στο συλλαλητήριο παρεισφρύσουν εξτρεμιστικά στοιχεία, τα οποία προκαλέσουν επεισόδια. Γι’ αυτό το λόγο θα υπάρχουν ομάδες περιφρούρησης από τους αγρότες, οι οποίες θα ενημερώνουν τους επικεφαλής, αν δουν ύποπτες κινήσεις από κάποιους.

«Θέλουμε να κάνουμε μία απολύτως ειρηνική διαμαρτυρία, χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό επεισόδιο. Ο φόβος μας είναι, μήπως μπουν στο συλλαλητήριο ακραία στοιχεία και με επεισόδια κάνουν κακό στον αγώνα μας. Αν δούμε τέτοιους, θα τους απομονώσουμε αμέσως. Θα υπάρχουν ομάδες περιφρούρησης, κυρίως από νέους σε ηλικία αγρότες, οι οποίοι θα ενημερώνουν αμέσως τους διοργανωτές, αν πάει να ξεσπάσει κάποιο επεισόδιο», τονίζει ο κ. Τσιλούλης.

Να σημειωθεί ακόμα ότι κατά τη διάρκεια παραμονής των αγροτών στην Αθήνα, συνάδελφοί τους θα κλείνουν για λίγη ώρα ανά τακτά χρονικά διαστήματα συνοριακά τελωνεία, λιμάνια και δρόμους σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Τα μέτρα της Τροχαίας και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά η Αστυνομία, τα τρακτέρ θα κινηθούν προς την Αθήνα συνοδεία περιπολικών με δρομολόγια από το Κάστρο Βοιωτίας και τα Μέγαρα Αττικής, όπου θα συγκεντρωθούν. Επιπλέον, τα πούλμαν που θα μεταφέρουν αγρότες, θα σταθμεύσουν σε χώρους του ΟΑΚΑ, εώ θα υπάρξουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν τα τρακτέρ στην Αθήνα

Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα:

 • Λεωφόρος Αθηνών,
 • Αχιλλέως,
 • πλατεία Καραϊσκάκη.

Ακολούθως, θα κινηθούν αντίθετα:

 • στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου,
 • την πλατεία Ομονοίας,
 • την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα.

Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας:

 • Πέριξ της πλατείας Ομονοίας.
 • στη Λεωφόρο Αμαλίας,
 • την οδό Πανεπιστημίου,
 • τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας.

σε όλες τις κάθετες στους παραπάνω δρόμους οδούς.

Να σημειωθεί ότι:

 • Η κυκλοφορία στη ΒασιλίσσηςΣοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.
 • Τα οχήματα που κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button