ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδικές 2022: Κλιμακούμενης δυσκολίας τα θέματα της Οικονομίας στα ΓΕΛ 

Ο καθηγητής Οικονομίας του φροντιστηρίου ΝΕΟΝ, κ. Νίκος Σώκος, μας εξηγεί τα φετινά θέματα.

Δείτε:

Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

Τα φετινά θέματα ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας και κάλυπταν επαρκώς σημαντικό μέρος της ύλης. Χαρακτηρίζονται σαφώς δυσκολότερα από αυτά των προηγουμένων ετών και απευθύνονταν σε πολύ καλά προετοιμασμένους μαθητές που είχαν εμπεδώσει την ύλη.

Αναλυτικότερα:

Στο ΘΕΜΑ Α, οι προτάσεις Σωστού-Λάθους και οι ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής ήταν σαφείς, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Το θέμα Α3 απαιτούσε μαθηματική επίλυση.

Στο ΘΕΜΑ Β, οι μαθητές κλήθηκαν να απαντήσουν σε αναμενόμενες ερωτήσεις θεωρίας από το 9ο κεφάλαιο το οποίο συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά φέτος στην εξεταστέα ύλη .

Στο ΘΕΜΑ Γ, τυπική άσκηση 1ου κεφαλαίου στα πρώτα τέσσερα ερωτήματα , το ερώτημα Γ5 όμως απαιτούσε συνθετική σκέψη καθώς συνδύαζε και γνώσεις του 9ουκεφαλαίου.

Στο ΘΕΜΑ Δ, οι μαθητές βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια συνδυαστική άσκηση 2ου-4ου και 5ου κεφαλαίου, η οποία ήταν απαιτητική και προϋπόθετε ουσιαστική κατανόηση της ύλης .

Κλείνοντας το σχολιασμό θα ήθελα να ευχηθώ καλά αποτελέσματα στους μαθητές και κυρίως να «εισπράξουν» το αντίτιμο της προσπάθειάς τους.

Δείτε τα θέματα:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button