ΕΛΛΑΔΑ

Παγώνη: 3.000 τα κρούσματα κορωνοϊού στα νοσοκομεία – Πάρα πολλά τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη

Περισσότεροι από 3.000 ασθενείς νοσηλεύονται στα κατά τόπους νοσοκομεία της Ελλάδας με κορωνοϊό, σύμφωνα με την πρόεδρο των νοσοκομειακών ιατρών Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη.

ADS

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, προειδοποίησε πως ο δείκτης R έχει ξεπεράσει τη μονάδα «και πάει προς το 2» και εξήγησε ότι τα 1.698 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Κυριακή από τον ΕΟΔΥ δεν θα πρέπει να ληφθούν υπόψη, καθώς τα δείγματα που ελήφθησαν ήταν τα μισά – δηλαδή έγιναν μόλις 14.000 μοριακά τεστ και 1.600 rapid.

«Θα πρέπει όμως να βασιζόμαστε στους αυξημένους  θανάτους που είχαμε όχι μόνο χθες, αλλά τις τελευταίες ημέρες», προειδοποίησε η κα Παγώνη, επισημαίνοντας ότι τα νούμερα δικαιολογούνται από την αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων και των νοσηλευομένων σε απλές κλίνες Covid-19 στα νοσοκομεία.

Πότε θα σταθεροποιηθούν τα κρούσματα

Στην Αττική και στις άλλες πόλεις της Ελλάδας πλην της Θεσσαλονίκης, αναμένεται σταθεροποίηση των κρουσμάτων ότι από το προσεχές Σάββατο (21/11), όταν θα έχει περάσει ένα 15ήμερο από την εφαρμογή των νέων μέτρων, είπε η κα Παγώνη. Η σταθεροποίηση αυτή θα πρέπει να συνεχιστεί για 3 με 4 ημέρες και το μεθεπόμενο Σάββατο ενδέχεται να ξεκινήσει η μείωση των καταγεγραμμένων ημερήσιων κρουσμάτων.

Όσο για τη Θεσσαλονίκη, σχολίασε ότι είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση που χρειάζεται περισσότερο χρόνο, καθώς συγκριτικά με τον πληθυσμό της τα κρούσματα ήταν πάρα πολλά. 

Related Articles

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker