ΕΛΛΑΔΑ

Ολοταχώς για σκληρό lockdown 15 ημέρων πριν την Τσικνοπέμπτη

Την έντονη ανησυχία των ειδικών και της κυβέρνησης έχει προκαλέσει η επιδημιολογική εικόνα του κορωνοϊού, με τις εισηγήσεις να τείνουν προς ένα αυστηρό πανελλαδικό lockdown τις επόμενες κιόλας ημέρες, την ώρα που το σύστημα υγείας δοκιμάζεται, ειδικά στα νοσοκομεία της Αττικής.
 

Αυστηρότερο lockdown σε όλη τη χώρα διάρκειας 15 ημερών, εισηγείται η υποεπιτροπή των ειδικών στην επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, μετά την εκτίναξη των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού και τις 2.353 νέες μολύνσεις που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ.

Πληροφορίες του ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι οι ειδικοί ζητούν το σκληρό lockdown να ξεκινήσει άμεσα, από τις 6 το πρωί της Πέμπτης και έως την Καθαρά Δευτέρα, 15 Μαρτίου.

Σήμερα, στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής και οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν το απόγευμα κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

Εν τω μεταξύ νοσοκομεία της Αττικής δέχονται ασφυκτική πίεση από τα νέα κρούσματα Covid και το υπουργείο Υγείας επιχειρεί αναδιάταξη προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες, αυξημένες ανάγκες.

Σήμερα λειτουργούν στην Αττική 312 κλίνες ΜΕΘ Covid-19, με στόχο να αυξηθούν σε 340 έως το τέλος της εβδομάδας. Απλές ΜΕΘ μετατρέπονται σε ΜΕΘ Covid στα δημόσια νοσοκομεία. Στο Αττικό αυξήθηκαν κατά 10, στον Ευαγγελισμό θα προστεθούν ακόμη 12 και στο Τζάννειο θα λειτουργήσουν επιπλέον 10 κλίνες ΜΕΘ ως Covid.

Ασθενείς που χρειάζονται εντατική θεραπεία αλλά δεν πάσχουν από Covid, θα μεταφέρονται σε ιδιωτικές κλινικές που έχουν διαθέσει στο ΕΣΥ 110 με 120 κρεβάτια ΜΕΘ. Σύμφωνα με πληροφορίες, «κλείδωσε» μία ακόμη συμφωνία για περισσότερες από 200 απλές κλίνες για τη νοσηλεία ασθενών.

Related Articles

Back to top button