ΕΛΛΑΔΑ

Οι Ουκρανοί βγήκαν στις παραλίες – Άρωμα ελευθερίες στο Κίεβο

Κάτοικοι της πρωτεύουσας της Ουκρανίας κατευθύνθηκαν στην κεντρική παραλία που βρίσκεται στον ποταμό Δνείπερο με τις εικόνες να μην θυμίζουν σε τίποτα όλα όσα διαδραματίζονται  το τελευταίο διάστημα στη χώρα

Χιλιάδες κάτοικοι του Κιέβου εκμεταλλεύτηκαν την υψηλή για την εποχή θερμοκρασία και απόλαυσαν τον ήλιο στην κεντρική παραλία της πόλης που βρίσκεται στις όχθες του Δνείπερου. Άλλοι καθισμένοι στο έδαφος έκαναν ηλιοθεραπεία, άλλοι κολυμπούσαν στο νερό ενώ κάποιοι άλλοι έπαιζαν βόλει. Οι εικόνες αυτές θυμίζουν την ζωή που επικρατούσε στο Κίεβο πριν την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

Επιστροφή στην κανονικότητα με αστερίσκους

Ο καλοκαιρινός καιρός συμπίπτει με την σχετική ηρεμία που επικρατεί στην περιοχή μιας και οι ρωσικές δυνάμεις έχουν απωθηθεί προς την ανατολική Ουκρανία. Πάντως ακόμα και σήμερα η ανησυχία στο Κίεβο είναι διάχυτη μιας και συνεχώς άνδρες καλούνται να παρουσιαστούν στην πρώτη γραμμή καθώς ημερησίως χάνουν τη ζωή τους 100 στρατιώτες.

Την ίδια ώρα οι καφετέριες και τα εστιατόρια άνοιξαν ξανά, ο θόρυβος από το τσούγκρισμα των ποτηριών στα υπαίθρια τραπέζια ακούγεται και πάλι. Ωστόσο η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 23:00  το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί παραμένει, ο συναγερμός για αεροπορικές επιδρομές εξακολουθεί να ακούγεται ενώ πολύ σπάνια ακούγονται ο ήχος των εκρήξεων. 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button