ΕΛΛΑΔΑ

Όχι των λοιμωξιολόγων στην επαναφορά του click away

«Όχι» στην επαναφορά του click away στο λιανεμπόριο και της επαναλειτουργίας κομμωτηρίων και βιβλιοπωλείων από τη Δευτέρα λένε αρκετοί λοιμωξιολόγοι κατά την σημερινή συνεδρίαση που είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση, ενώ στη συνεδρίαση επικρατεί διάσταση απόψεων. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η επιτροπή σε γενικές γραμμές κινείται προς την κατεύθυνση να μην επανέλθει το μέτρο του click away από Δευτέρα και τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά.

Επίσημες ανακοινώσεις ωστόσο θα γίνουν στις έξι το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Σημειώνεται ότι την Δευτέρα θα ανοίξουν νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, αν και αρκετοί ειδικοί έχουν εκφράσει τις ενστάσεις τους σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων. Όπως ανέφεραν πληροφορίες, οι ειδικοί αποδέχθηκαν, με δυσκολία, το αίτημα να ανοίξουν από την ερχόμενη Δευτέρα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς εκτιμούν ότι θα επιδεινωθούν τα κρούσματα.

Πάντως το σενάριο της αναβολής για τουλάχιστον ακόμα μία εβδομάδα του lockdown φέρεται να εξετάζεται σοβαρά από την κυβέρνηση, κάτι που σημαίνει πως την ερχόμενη Δευτέρα οι χειμερινές εκπτώσεις θα ξεκινήσουν με κλειστά τα εμπορικά καταστήματα ακόμα και για παραδόσεις προϊόντων.

Related Articles

Back to top button