ΕΛΛΑΔΑ

Ο Βασίλειος Πέππας ο νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου

Το Υπουργικό Συμβούλιο επέλεξε σήμερα νέο πρόεδρο του Αρείου Πάγου τον έως σήμερα αρεοπαγίτη Βασίλειο Πέππα.

Ο νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου είναι ηλικίας 65 ετών, κατάγεται από την Πάρο, είναι άγαμος και διορίστηκε στο δικαστικό σώμα τον Αύγουστο του 1979. Θεωρείται έμπειρος και καλός δικαστικός, με πολύ καλή γνώση της νομικής επιστήμης, αλλά και διατηρεί καλές σχέσεις με τους συναδέλφους του. Ορισμένοι συνάδελφοί του εκτιμούν ότι η επιλογή του θα επαναφέρει κλίμα ηρεμίας στις τάξεις του ανωτάτου δικαστηρίου.

Ο κ. Πέππας μετά την επιλογή του ως νέου προέδρου του Αρείου Πάρου με δήλωσή του τόνισε: «Διαχρονικό, επιτακτικό αίτημα των συμπολιτών μας και της Πολιτείας είναι η αποτελεσματική λειτουργία της δικαιοσύνης με όσα πολλά μπορούν να εννοηθούν με τις λίγες αυτές λέξεις. Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να ανταποκριθούμε στο αίτημα αυτό. Οι δικαστικοί λειτουργοί όλων των βαθμίδων επιτελούν το καθήκον τους με αίσθημα ευθύνης, θα τους συμπαρασταθούμε και θα ενισχύσουμε κάθε προσπάθειά τους, προκειμένου να ανταποκριθούν στην προσδοκία για αποτελεσματική Δικαιοσύνη».

Παράλληλα, για τις θέσεις των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου η Κυβέρνηση επέλεξε τους αρεοπαγίτες Μαρία Γαλάνη, Γεώργιο Λέκκα, Αγγελική Αλειφεροπούλου, Πηνελόπη Ζωντανού, Μαρία Χυτήρογλου.

Related Articles

Back to top button