ΕΛΛΑΔΑ

Ο συγκινητικός επικήδιος της κόρης του Θάνου Μικρούτσικου: «Κράτησε μου ζεστό το πιάνο για όταν θα ξανασυναντηθούμε»

Στο Α’ Νεκροταφείο συγκεντρώθηκαν συγγενείς, φίλοι, αλλά και απλός κόσμος για να πουν το τελευταίο αντίο στον Θάνο Μικρούτσικο. 

Επικήδειους λόγους εκφώνησαν, μεταξύ άλλων, η μικρότερη κόρη του, Αλεξάνδρα, αλλά και η σύζυγός του, Μαρία Παπαγιάννη, οι οποίες ήταν ιδιαίτερα συγκινημένες. 

«Και αν αυτή τη στιγμή βρίσκεσαι σε κάποιο παράλληλο σύμπαν, κάπου στον Σταυρό του Νότου κράτησε μου ζεστό το πιάνο για όταν θα ξανασυναντηθούμε. Σ’αγαπάω», ήταν μερικά από τα λόγια της μικρής του κόρης στον επικήδειό της. 

Συγκινητική στα λόγια της ήταν και η σύζυγός του Μαρία Παπαγιάννη. «Πέρασαν 26 χρόνια από τότε που συναντηθήκαμε. Από τότε, δηλαδή, που με πρόσεξες εσύ, γιατί εγώ σε είχα στο μυαλό μου πολλά χρόνια… Όταν από μαθήτρια ακόμα ανακάλυπτα τα πολιτικά. Από την πρώτη στιγμή που συναντηθήκαμε, νεαρή δημοσιογράφος εγώ, ο αγαπημένος μου συνθέτης εσύ, έγινες εμμονή. Ήθελα να είμαι μαζί σου. Θέλει πολλές ζωές η ευτυχία και εμείς το καταφέραμε. Και εγώ έτρεμα μην κουραστείς και εσύ γελούσες. Και έλεγες πως κανένας δεν μπορεί να σε νικήσει, γιατί τα είχε ήδη όλα. Τη μουσική σου, την αγάπη, τους φίλους, τα παιδιά έξω από το σπίτι μας. Και εγώ να μη σε χορταίνω ποτέ…

»Η αγάπη του κόσμου σου έδινε φως. Και ύστερα ήρθε το κακό και μας έστησες στον τοίχο, αλλά εμείς ονειρευόμασταν ακόμα ταξίδια. Μη φοβάσαι. Αν δεν σου μάθω τέλεια ισπανικά δεν φέυγω. Αλλά ύστερα, που το κακό θέριεψε εγώ φοβήθηκα πιο πολύ, αλλά εσύ πάλι με ηρέμησες: “θα είμαστε μαζί, θα δεις”. Και είδα πόσο δύσκολη είναι η ζωή όταν δεν μπορείς να ονειρευτείς»…

Related Articles

Back to top button