ΕΛΛΑΔΑ

Ο πρώτος τυφλός που παίρνει πτυχίο από το ΑΠΘ και μάλιστα με άριστα!

«Οι περισσότερες δυσκολίες βρίσκονται μέσα στο μυαλό μας» λέει ο ίδιος

Με βαθμό 8,86 αποφοίτησε από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ο Σεβαστός Κουμτζής.

Ο Σεβαστός Κουμτζής έγινε ο πρώτος αρίστευσας τυφλός μαθητής που εισήχθη και αποφοίτησε από παρόμοιο τμήμα σε όλη τη χώρα.

Αν σας λέει κάτι το επίθετο είναι γιατί ο Σεβαστός είναι ο αδελφός του Αργύρη που το καλοκαίρι του 2014 έδωσε τη δική του μάχη να εισαχθεί στο Φυσικό από το οποίο αποφοίτησε αριστούχος και ο ίδιος.

Ο Αργύρης Κουμτζής σε ανάρτηση του λέει για τον αδελφό του “όχι μόνο αποφοίτησε και όχι μόνο αρίστευσε αλλά είχε και το μεγαλύτερο βαθμό μεταξύ των Φοιτητών που ορκίστηκαν την Τρίτη 20, Δεκεμβρίου. Φυσικά όσοι έχουν ιδέα από πανεπιστημιακή εκπαίδευση γνωρίζουν πως ο βαθμός δεν είναι τα πάντα και άρα αξίζει να αναφέρω ότι ο Σεβαστός ήταν ενεργό μέλος της φοιτητικής ομάδας ART που συμμετέχει σε Διαγωνισμούς κατασκευής Αγωνιστικών Αυτοκίνητων. Επίσης, εκπόνησε την διπλωματική του εργασία σε πρωτοποριακό θέμα δικής του έμπνευσης πάνω σε συστήματα ψύξης μπαταριών ηλεκτρικών αεροπλάνων”.

“Τώρα αν αναρωτιέστε πως γίνεται κάποιος με σχεδόν μηδενική όραση να κάνει όλα αυτά και εγώ αναρωτιέμαι Να σας πω την αλήθεια . Η απάντηση φαντάζομαι βρίσκεται κάπου μεταξύ της αγάπης του για το αντικείμενο και της παροιμιώδους ξεροκεφαλιάς του. Από μικρός φαινόταν ο άτιμος ότι δεν τα έπαιρνε τα γράμματα και έπαιζε με γρανάζια Κατσαβίδια και εργαλεία. (Καλά μεταξύ μας τώρα και τώρα που πήρε το πτυχίο πάλι τα ίδια κάνει ). Συγχαρητήρια και πάλι συνέχισε έτσι δυνατά ρε αγόρι μου”.

Related Articles

Back to top button