ΕΛΛΑΔΑ

O Νίκος Καραγιώργης νέος πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών – Κέρδισε τον Σπύρο Μπιμπίλα

«Ελπίζω πως από τη θέση του προέδρου του ΣΕΗ θα ανταποκριθώ στα δύσκολα καθήκοντα», έγραψε ο ηθοποιός μετά την εκλογή του

Ο Νίκος Καραγιώργης είναι πλέον ο νέος πρόερδος  του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Πριν λίγες ημέρες διεξήχθησαν εκλογές στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και μετά το τέλος της θητείας του Σπύρου Μπιμπίλα, ο Νίκος Καραγιώργης είναι ο νέος πρόεδρος. Ο ίδιος, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media, ανακοίνωσε την ανάληψη των νέων καθηκόντων του.

Μάλιστα στην ανάρτησή του, μεταξύ άλλων ανέφερε πως προτεραιότητά του θα είναι να ανταπεξέλθει και στα δύσκολα καθήκοντα που θα έχει από εδώ και στο εξής. «Αλλαγή σελίδας στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών σήμερα. Εκλογή νέου προεδρείου και ελπίζω πως από τη θέση του προέδρου του ΣΕΗ θα ανταποκριθώ στα δύσκολα καθήκοντα», έγραψε αρχικά στην ανάρτησή του.

«Έχουμε δύσκολο αλλά όμορφο δρόμο μπροστά. Το δρόμο του αγώνα για την αξιοπρέπεια της δουλειάς μας που τόσο αγαπάμε», κατέληξε.

Μπιμπίλας για εκλογές ΣΕΗ: «Είναι ντροπή τους που δεν σέβονται αυτό που βγήκε»

Στις εκλογές του σωματείου, συνολικά πήγαν στις κάλπες και ψήφισαν 1.127 εγγεγραμμένα μέλη. 367 ψήφους έλαβε η Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών με 118 υποψηφίους, ανάμεσά τους ο Νίκος Καραγιώργης, ενώ 311 ψήφους η Αγωνιστική Ενότητα Ανεξάρτητων Ηθοποιών με 45 υποψηφίους, ανάμεσά τους ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Μιλώντας για το αποτέλεσμα των εκλογών του ΣΕΗ, ο Σπύρος Μπιμπίλας σχολίασε την κίνηση του Νίκου Καραγιώργη να ανακοινώσει μόνος του την εκλογή του και ξέσπασε κατά των συναδέλφων του που δεν πήγαν να ψηφίσου.

«O Νίκος Καραγιώργης πρόλαβε και το ανακοίνωσε πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία του διοικητικού συμβουλίου γιατί δεν έχουμε βγάλει επίσημη ανακοίνωση. Το ανακοίνωσε μόνος του. Βεβαίως βγήκε πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών βάση των συσχετισμών δυνάμεων που προέκυψαν από αυτές τις εκλογές. Αυτές οι εκλογές μας έδειξαν ένα πολύ μεγάλο μήνυμα, αυτό που συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία. Αδιαφορία, μη συμμετοχή σε αυτά που θα όφειλε ο καθένας να συμμετέχει» είπε αρχικά ο ηθοποιός.

Στη συνέχεια ωστόσο κατηγόρησε όσους δεν πήγαν να ψηφίσουν, τονίζοντας πως «είναι δυνατόν να απέχουν όλοι από παντού και μετά να μην τους αρέσει το αποτέλεσμα;».

«Εγώ γι’ αυτό είμαι εκνευρισμένος! Μα είναι ντροπή τους που δεν σέβονται αυτό που βγήκε επειδή αυτοί δεν ήρθαν να ψηφίσουν. Παρόλα αυτά εγώ έχω βγει πρώτος σε σταυρούς από όλους τους συμβούλους. Έτσι κι αλλιώς δε θα μπορούσα να γίνω πρόεδρος γιατί είχα κάνει ήδη δυο διετίες και το καταστατικό μας το απαγορεύει ακόμη και αν έρθεις πρώτος σε ψήφους. Δε χρειάζεται να συμβουλέψω κάτι τον Νίκο Καραγιώργη, είναι ένας αξιολογότατος συνάδελφος, πολύ έμπειρος στα συνδικαλιστικά», κατέληξε.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button