ΕΛΛΑΔΑ

Ο Λύτρας ανέλαβε την υπεράσπιση του 18χρονου: «Δεν είναι οργανωμένος οπαδός, και άλλο άτομο εκτόξευσε φωτοβολίδα»

Προσερχόμενος στη ΓΑΔΑ, ο δικηγόρος του 18χρονου, Απόστολος Λύτρας, δήλωσε πως ο πελάτης του δεν ήταν ο μόνος που έριξε φωτοβολίδα αλλά ότι υπήρχε και δεύτερο άτομο.

Ο Απόστολος Λύτρας ανέλαβε την υπεράσπιση του 18χρονου, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε πως πέταξε τη φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από γήπεδο στου Ρέντη.

Μιλώντας ο γνωστός δικηγόρος ανέφερε πως είχε ολιγόλεπτη συζήτηση με τον πελάτη του, τονίζοντας πως ο νεαρός είναι σε κατάσταση σοκ και εύχεται να γίνει καλά ο 31χρονος αστυνομικός .

Μάλιστα, τόνισε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους πως δεν ήταν μία η ναυτική φωτοβολίδα που εκτοξεύτηκε προς τη διμοιρία των ΜΑΤ το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, αλλά δύο, με τον 18χρονο να ρίχνει τη μία, ωστόσο πρέπει να διευκρινιστεί ποια ήταν εκείνη που τραυμάτισε τον αστυνομικό.

Σύμφωνα με το MEGA, ο δικηγόρος ανέφερε σχετικά με το προφίλ του 18χρονου, ότι δηλαδή δεν είναι οργανωμένος οπαδός και δεν είχε συλληφθεί ποτέ ξανά στο παρελθόν.

«Αυτό που μου μετέφερε εμένα είναι ότι προς το μέρος του αστυνομικού δεν έφυγε μία φωτοβολίδα, έφυγαν δύο φωτοβολίδες. Προφανώς ο 18χρονος έχει ρίξει τη μία. Δεν ξέρουμε αν είναι αυτή η φωτοβολίδα που τον τραυμάτισε (τον αστυνομικό) ή όχι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Απόστολος Λύτρας.

Αυτές οι κατηγορίες βαραίνουν τον 18χρονο για την επίθεση στον αστυνομικό

Την πόρτα του Εισαγγελέα Πειραιά αναμένεται να περάσει το πρωί της Δευτέρας ο 18χρονος που ομολόγησε ότι εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα προς τον αστυνομικό.

Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες, διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού, βιαιοπραγία από κοινού και κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού.

Επιπλέον, έχει ασκηθεί δίωξη για ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις σε άγνωστους δράστες. Σημειώνεται, ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Related Articles

Back to top button