ΕΛΛΑΔΑ

Ο Κουφοντίνας ξεκίνησε απεργία πείνας

Σε απεργία πείνας προχωράει ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ζητώντας να του χορηγηθεί νέα άδεια εξόδου από τη φυλακή.

Είχε προηγηθεί η απόρριψη και του νέου αιτήματός του για άδεια από τις αγροτικές φύλακες Κασσαβέτειας Βόλου στις οποίες εκτίει την ποινή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας του Συμβούλιου των Φυλακών έκανε χρήση του δικαιώματος βέτο, αν και ο διευθυντής των φυλακών και ο υπεύθυνος ψυχολόγος είχαν κάνει θετική εισήγηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελικός λειτουργός διαφώνησε με τον διευθυντή και την κοινωνική λειτουργό της φυλακής, διαφωνία που οδήγησε την απόφαση για την άδεια του πολυισοβίτη της 17 Νοέμβρη στο Δικαστικό Συμβούλιο, όπως είχε γίνει και τον περασμένο Φεβρουάριο οπότε και τελικά δεν εγκρίθηκε η αίτηση του βαρυποινίτη.

Ο εισαγγελέας αν και αναγνώρισε στη συνομιλία με τον κρατούμενο και τη δικηγόρο του, ότι έχει τις τυπικές προϋποθέσεις για να την πάρει, εν τούτοις επικαλέστηκε λόγους ουσίας. Ο εισαγγελικός λειτουργός φέρεται να αναφέρθηκε στη φράση «το κόκκινο νήμα της αντίστασης», που είχε χρησιμοποιήσει ο Δημήτρης Κουφοντίνας σε κάποια παλαιότερη δήλωσή του, εκφράζοντας έντονο προβληματισμό για το νόημά της.

Related Articles

Back to top button