ΕΛΛΑΔΑ

Νέος σεισμός 5,3 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Καρπάθου

Άλλος ένας ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τη 1,30 το μεσημέρι της Πέμπτης στα 57 χλμ ανατολικά της Καρπάθου, σύμφωνα με την αναθεωρημένη έκθεση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Το ειστιακό βάθος ήταν στα 19,9 χιλιόμετρα, ενώ έγινε αισθητός και στη Ρόδο. 

Το Ευρωμεσογειακό κατέγραψε τη δόνηση στα 5,7 Ρίχτερ, στα 71 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Καρπάθου και 156 χλμ νότια της Ρόδου και με εστιακό βάθος 10 χλμ.

Δεν κουνήθηκαμε, λέει ο δήμαρχος Καρπάθου 

Ψυχραιμία επικρατεί στο νησί της Καρπάθου μετά τον σεισμό των 5,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε 74χλμ νοτιοανατολικά του νησιού νωρίτερα σήμερα. Το protothema.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο Καρπάθου, Γιάννη Νισύριο ο οποίος παρά τη σεισμική ακολουθία που σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή εμφανίστηκε καθησυχαστικός.

«Δεν καταλάβαμε τίποτα εμείς εδώ. Είμαστε στο δημαρχείο είχαμε μία σύσκεψη αλλά δεν κουνηθήκαμε. Ούτε τους προηγούμενους είχαμε καταλάβει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ισχυρές δονήσεις και τα ξημερώματα της Πέμπτης

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ είχε σημειωθεί και στις 3:28 τα ξημερώματα της Πέμπτης στον θαλάσσιο χώρο ανάμεσα σε Κάρπαθο και Ρόδο, προκαλώντας ανησυχία.

Το επίκεντρο εντοπίστηκε στα 67 χιλιόμετρα νοτιοανατολιά της Καρπάθου και στα 134 χιλιόμετρα νότια της Ρόδου. Το εστιακό βάθος εκτιμήθηκε στα 10 χιλιόμετρα.

Το απόγευμα της Τετάρτης είχε καταγραφεί στην ίδια περιοχή σεισμός 4,6 Ρίχτερ ενώ λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης είχε σημείωθεί σεισμός 4,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ.

Μετά τη σεισμική δόνηση των 5,1 Ρίχτερ ακολούθησαν 11 μετασεισμοί μεγέθους μεγαλύτερου των 3 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ με ισχυρότερους έναν που καταγράφηκε στις 4:10 και είχε μέγεθος 4 Ρίχτερ και έναν με ίδιο μέγεθος που σημειώθηκε στις 7:12.

Related Articles

Back to top button