ΕΛΛΑΔΑ

Το νέο εμπορικό κέντρο στην Ακαδημία Πλάτωνος

Το πρώην εργοστάσιο της Κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη θα αλλάξει μορφή και θα μεταμορφωθεί σε ένα  νέο εμπορικό κέντρο με την ονομασία Academy Gardens.

 

 

Σε καλό δρόμο βρίσκονται οι εξελίξεις όσον αφορά την νέα μεγάλη κατασκευαστική επένδυση στον αστικό ιστό της πρωτεύουσας, που λέγεται Academy Gardens. Ο εμπορικός πολυχώρος που επιδιώκει, εδώ και εννέα χρόνια, να κατασκευάσει στην έκταση του πρώην εργοστασίου της Κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη (Λεωφ. Κηφισού 60) η εταιρεία Artume, που ελέγχεται από τον ευρωπαϊκό επενδυτικό βραχίονα της Blackrock, δεν αποκλείεται να «ξεκολλήσει». Σύμφωνα με το capital.gr, αυτό εξαρτάται από το εάν θα υπογράψει – διαδικασία που, κατά πληροφορίες, τοποθετείται για το αμέσως προσεχές διάστημα- ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Σταθάκης, το προεδρικό διάταγμα με τους όρους δόμησης του κτηρίου που θα ανεγερθεί στον Κηφισό και ορίζει, μεταξύ άλλων, ότι η κατασκευή θα έχει ύψος 21 μέτρα (έναντι 24 μ. αρχικά). Να σημειωθεί ότι στον νέο υπουργό κατέληξαν και οι αρμοδιότητες για το χωρικό σχεδιασμό και την πολεοδομία.

Το ύψος ορίζεται και με παλαιότερη υπουργική απόφαση του Αρ. Μπαλτά στην οποία στηρίχθηκε η γνωμοδότηση – το περασμένο καλοκαίρι – του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Σημειώνεται ότι τον Φεβρουάριο του 2015 το ΣτΕ είχε κρίνει ως παράνομο το Π. Δ. για την κατασκευή του εμπορικού κέντρου, καθώς το προβλεπόμενο τότε ύψος των 24 μέτρων δεν ήταν νόμιμο. Την υπογραφή του Π.Δ. θα διαδεχτεί η αποστολή του προς έγκριση στο ΣτΕ, διαδικασία για την οποία εκτιμάται ότι θα χρειαστεί περισσότερο από ένας μήνας.

Η ανάπτυξη απέχει 1,4 χλμ. από τον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος και θα διαθέτει εμπορικές και ψυχαγωγικές χρήσεις με μικτή εκμισθώσιμη επιφάνεια 55.000 τετραγωνικών μέτρων. Τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του εμπορικού πολυχώρου Academy Gardens έχει αναλάβει ο αμερικανικής καταγωγής Βρετανός Eric R. Kuhne.

 

Related Articles

Back to top button
Close
Close