ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρό βρέφος στην Κέρκυρα: Σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου λέει ο ιατροδικαστής

Αποκλείστηκε το ενδεχόμενο πνιγμού και εισρόφησης γάλακτος 

«Το σύνδρομο αιφνιδίου θανάτου των βρεφών, εν αναμονή αποτελεσμάτων των τοξικολογικών εξετάσεων», είναι σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Ιωάννη Αϊβατίδη η αιτία θανάτου του τεσσάρων μηνών βρέφους, το οποίο βρέθηκε χθες το πρωί χωρίς τις αισθήσεις του από την μητέρα του σε ξενοδοχείο στην Κέρκυρα..

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ιατροδικαστής, δεν υπάρχουν ευρήματα που να οδηγούν σε πνιγμό από γάλα ή κακώσεις, οι οποίες να παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια.

Όπως έγινε γνωστό, η μητέρα του βρέφους νοσηλεύεται σε κατάσταση σοκ, στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας. Η ίδια είναι νοσηλεύτρια στην Αγγλία και προσπάθησε να κάνει αναζωογόνηση του βρέφους μαζί με γιατρό, ο οποίος κλήθηκε να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Στο βρέφος έγινε και τεστ κορωνοϊού, για λόγους διαγνωστικού για τον επαναπατρισμό της σωρού, αλλά και για λόγους ασφάλειας του προσωπικού στην ιατροδικαστική υπηρεσία. Τοπικά μέσα της Κέρκυρας αναφέρουν ότι το τεστ ήταν αρνητικό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ιατροδικαστική εξέταση εντόπισε έντονη «υποξυγοναιμία» δηλαδή έντονα μειωμένη, προθανάτια οξυγόνωση του αίματος και «άνοση νυχιών» . Αυτό το εύρημα οδηγεί τον ιατροδικαστή στο συμπέρασμα ότι η πιθανότερη αιτία θανάτου να είναι το λεγόμενο «σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου» που σχετίζεται με την θέση του ύπνου του μωρού και το οποίο συναντάται συχνότερα στα αγοράκια (το μωρό ήταν αγοράκι).

Related Articles

Back to top button
Close
Close