ΕΛΛΑΔΑ

Νεαροί διατηρούσαν εργαστήριο υδροπονικής κάναββης στη Λαμία

Παρήγαγαν 9 κιλά χασίς – Ο εξοπλισμός κατασχέθηκε – Οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα

Σχεδόν εννέα κιλά χασίς ήταν η παραγωγή ενός πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου για την καλλιέργεια υδροπονικής κάνναβης, που είχαν εγκαταστήσει τέσσερις νεαροί Έλληνες σε ένα διαμέρισμα της Λάρισας, εξασφαλίζοντας ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη των δενδρυλλίων.

Οι χασισοκαλλιεργητές ηλικίας 23 ως 26 χρόνων συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών που έκαναν έφοδο στο διαμέρισμα το βράδυ της Τετάρτης. Ήδη, από τα ύψους ως 1,7 μέτρων έξι χασισόδεντρα που καλλιεργούσαν, είχαν συλλέξει ακατέργαστη κάνναβη βάρους έξι κιλών και 788,1 γραμμαρίων, 260,7 γραμμάρια αποξηραμένης κάνναβης, φύλλα κάνναβης βάρους ενός κιλού και 163,5 γραμμαρίων και φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους 772,5 γραμμαρίων.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν τον εξοπλισμό του εργαστηρίου που αποτελούνταν από τουρμπίνα και φίλτρο αέρα, συστήματα εξαερισμού και ημιαυτόματου ποτίσματος, λάμπες και φώτα θέρμανσης, αεραγωγούς, ηλεκτρικά όργανα για τη μέτρηση της υγρασίας και της θερμοκρασίας, έναν θερμομονωτικό μουσαμά και μετασχηματιστές, αλλά και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο και μια μοτοσικλέτα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες και 60 ευρώ που είχαν πάνω τους. Οι τέσσερις φίλοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας και σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση.

Related Articles

Back to top button