ΕΛΛΑΔΑ

Νέα στοιχεία στην υπόθεση του 11μηνου βρέφους – «Από αμβλύ όργανο η κάκωση»

Διαστάσεις θρίλερ έχει λάβει η υπόθεση θανάτου του βρέφους 11 μηνών, με τους αξιωματικούς του τμήματος Ανηλίκων της Ασφάλειας να αναμένουν την επιστημονική ιατροδικαστική έκθεση νεκροτομής προκειμένου να ολοκληρώσουν τις έρευνες και να συντάξουν την δικογραφία.

Όπως αναφέρει το cnn.gr, στην έκθεση του ιατροδικαστή που εστάλη σήμερα στις δικαστικές Αρχές, δεν υπάρχει πουθενά η λέξη «σεξουαλική» και ο ιατροδικαστής ενώ περιγράφει σημάδια κακοποίησης στο 11μηνο βρέφος, αποφεύγει να τα χαρακτηρίσει σεξουαλικά. 

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, οι γονείς του βρέφους και οι φίλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι αφού εστάλη το πόρισμα των ιατροδικαστών στον εισαγγελέα, στην οποία δεν γίνεται αναφορά σε σεξουαλική κακοποίηση, αλλά μόνο σε κακοποίηση.

Αντικρουόμενες καταθέσεις 

Από όσα έχουν διαρρεύσει από χτες και έχει δηλώσει ένας εκ των τριών ιατροδικαστών, οι οποίοι διενήργησαν τη νεκροτομή, βρέθηκαν κακώσεις που παραπέμπουν σε παρά φύσιν σεξουαλική κακοποίηση, υπάρχουν όμως αντικρουόμενες καταθέσεις που κάνουν λόγο για θεραπεία με υποκλυσμό μέσω ορθού, λόγω της σοβαρής πάθησης του βρέφους, που οδηγούν σε ανατροπή αυτής της εκδοχής.

Το μόνο που είναι βέβαιο, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, με βάση την προφορική ενημέρωση από τον ιατροδικαστή, είναι ότι δεν προκύπτει κάκωση από ανδρικό μόριο, αλλά από αμβλύ όργανο, κάτι που απομακρύνει την εκδοχή του βιασμού, και ενισχύει αυτήν της κακοποίησης από άλλη αιτία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατάθεση στην Ασφάλεια έχει δώσει και ο θεράπων ιατρός του βρέφους, ο οποίος αναφέρει ότι έπασχε από μικροκεφαλία, και του χορηγείτο κάποιο σκεύασμα με υποκλυσμό. Λόγω της συχνότητας των επιληπτικών κρίσεων το τελευταίο διάστημα υπήρχε και αυξημένη χορήγηση του σκευάσματος, με ειδική συσκευή.

Σε σχετική ερώτηση που του έκαναν οι αστυνομικοί, ο θεράπων ιατρός ανέφερε ότι είναι πιθανό, εφόσον η χορήγηση του σκευάσματος είναι συχνή και δεν γίνεται με σωστό τρόπο, (από τους γονείς στην προκειμένη περίπτωση), να προκληθούν κακώσεις.

Τι υποστηρίζουν οι γονείς του μωρού

Σε κάθε περίπτωση, οι αστυνομικοί περιμένουν την ιατροδικαστική έκθεση, ενώ είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον εισαγγελέα ανηλίκων, ο οποίος και θα συνεκτιμήσει τα στοιχεία της προανάκρισης για να αποφανθεί.

Μέχρι και αυτή την ώρα δεν έχει ασκηθεί καμία δίωξη, ενώ παραμένουν στην Ασφάλεια ο πατέρας του βρέφους και ο εξάδελφος του, που φιλοξενείτο τις τελευταίες μέρες στο διαμέρισμα, που διαμένει η οικογένεια στου Ζωγράφου.

Όπως είπαν οι αστυνομικοί, οι δύο άνδρες ήταν απόλυτα συνεργάσιμοι και παραμένουν στην Ασφάλεια οικειοθελώς και με την μορφή φιλοξενίας, μέχρι να ολοκληρωθεί η προανάκριση, καθώς δεν μπορούν να κρατηθούν.

«Πρώτη φορά βλέπω τέτοια κακοποίηση σε τόσο μικρή ηλικία»

Νωρίτερα, κι ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον θάνατο του 11μηνων βρέφους την Κυριακή, ένας από τους ιατροδικαστές που έκανε την νεκροτομή της σορού, μίλησε σήμερα για πρωτοφανή, για τον ίδιο, περίπτωση κακοποίησης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Σ. Μπουζιάνης είπε ότι πρώτα φορά βλέπει «τέτοια κακοποίηση σε τόσο μικρή ηλικία», επισημαίνοντας τα στοιχεία «παρά φύσιν κακοποίησης» που εντόπισε, εν αναμονή των αποτελεσμάτων των ιστολογικών εξετάσεων για την ακριβή αιτία θανάτου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ-cnn.gr-skai.gr-ANT1

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close