ΕΛΛΑΔΑ

Νέα έρευνα για την τραγωδία στην Ίο: Εξετάζεται αν οι μαθητές κατανάλωσαν νοθευμένα ποτά

Σοκ και θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος των δύο Ιρλανδών μαθητών που ήρθαν για διακοπές στην Ίο.

Το ενδεχόμενοι οι Ιρλανδοί μαθητές να κατανάλωσαν νοθευμένα ποτά εξετάζει, ανάμεσα σε άλλα, η Ελληνική Αστυνομία μετά την τραγωδία στην Ίο.

Οι γονείς των Άντριου Ο’Ντόνελ και Μαξ Γουόλ έφτασαν εσπευσμένα στο ελληνικό νησί, παρέλαβαν μέσα σε κλίμα οδύνης τις σορούς των δύο νεαρών από το Κέντρο Υγείας στην Ίο και αυτές θα μεταφερθούν στον Πειραιά για να γίνει νεκροψία από την ιατροδικαστική υπηρεσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις έρευνες βοηθούν και δύο στελέχη της ιρλανδικής Αστυνομίας, οι οποίοι θα είναι ο σύνδεσμος με Ιρλανδούς αξιωματούχους, αλλά και τις οικογένειες των μαθητών.

Οι σοροί των δύο άτυχων αγοριών στη συνέχεια θα επαναπατριστούν για να γίνουν οι κηδείες τους. 

Αποχωρούν από την Ίο οι συμμαθητές τους

Σύμφωνα με βρετανικά Μέσα ενημέρωσης, στην Ίο βρίσκονται περίπου 1.000 Ιρλανδοί, οι οποίοι μετά την τραγωδία με τους δύο μαθητές, το μόνο που επιθυμούν είναι να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

«Το νότιο Δουβλίνο είναι μια μικρή κοινωνία, όλα τα σχολεία γνωρίζονται μεταξύ τους, είναι φίλοι, υπάρχουν φίλοι και συγγενείς που είναι συγκλονισμένοι. Είναι μια μικρή κοινότητα. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο υπάρχει υστερία και φόβος. Οι γονείς μας παίρνουν τηλέφωνα. Όλοι είναι συγκλονισμένοι, ειδικά τα παιδιά που ήταν με τον Άντριου και τον Μαξ. Θέλουν να επιστρέψουν σπίτι και θα επιστρέψουν μέσα σε 48 ώρες», δήλωσε εκπαιδευτικός στην Daily Mail.

Related Articles

Back to top button