ΕΛΛΑΔΑ

Μποϊκοτάζ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΙ μετά τα σχόλια Αυτιά για Κασσελάκη

Την έντονη αντίδραση του Στέφανου Κασσελάκη προκάλεσε ένα σχόλιο που έκανε για εκείνον ο Γιώργος Αυτιάς, αναφορικά με τη στρατιωτική θητεία του, στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Να μποϊκοτάρουν τη σημερινή εκλογική βραδιά του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ αποφάσισαν οι βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μετά τον σάλο για το ομοφοβικό σχόλιο του Γιώργου Αυτιά προς τον Στέφανο Κασσελάκη.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος ακύρωσαν τις  τηλεοπτικές εμφανίσεις τους στα πάνελ για το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, εκφράζοντας έμπρακτα τη συμπαράσταση τους προς τον Πρόεδρο του κόμματος.

Κασσελάκης κατά Αυτιά: Ας συνεχίσει να προσβάλλει με γελάκια και υπονοούμενα τους φαντάρους, το στράτευμα και τη νοημοσύνη μας από το σπίτι του

Ένα σχόλιο του δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιάστην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του στον ΣΚΑΙ προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση του Στέφανου Κασσελάκη μέσω Twitter, καθώς προφανώς το έκρινε ως ομοφοβικό.

Αναφερόμενος στην επικείμενη στρατιωτική θητεία του κ. Κασσελάκη, ο κ. Αυτιάς άφησε ένα υπονοούμενο με αφορμή την ύπαρξη γυμναστηρίου στο Κέντρο Νεοσύλλεκτων, όπου αναμένεται να παρουσιαστεί ο κ. Κασσελάκης, προκειμένου να εκπληρώσει την στρατιωτική του θητεία. 

«Στη Θήβα, δε, υπάρχει και γυμναστήριο για τους φαντάρους, τους νεοσύλλεκτους και πολύ καλά το έχουν κάνει, όπου εκεί να δούμε τι μέλλει γενέσθαι όταν πάει ο κ. Κασσελάκης» ανέφερε ο κ. Αυτιάς, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά σε ανάρτησή του πως «οποιοσδήποτε δημοσιογράφος σε οποιοδήποτε ΜΜΕ ανεπτυγμένης ευρωπαϊκής χώρας έκανε τέτοιου είδους σχόλια, θα βρισκόταν εκτός την επόμενη ώρα».

Παράλληλα, κάλεσε το κανάλι του Φαλήρου «να ξεριζώσει την κουλτούρα διακρίσεων και ομοφοβίας που, όπως φαίνεται, διακατέχει κορυφαία δημοσιογραφικά στελέχη του».

Είχε προηγηθεί, πολύ πρόσφατα, ένα σχόλιο του Βασίλη Χιώτη, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, το οποίο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ενώ ο κ. Αυτιάς αναφέρθηκε στην στρατιωτική θητεία του κ. Κασσελάκη, λέγοντας ότι στο στρατόπεδο των νεοσύλλεκτων στη Θήβα έχει και γυμναστήριο και… «να δούμε τι μέλλει γενέσθαι μέσα στο γυμναστήριο», όπως ανέφερε, εάν παρουσιαστεί εκεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ανάρτηση Κασσελάκη:

Στη Θήβα υπάρχει ένα στρατόπεδο για νεοσύλλεκτους. Στο στρατόπεδο υπάρχει ένα γυμναστήριο. Ένας απόδημος επιστρέφει στην πατρίδα του και πηγαίνει να υπηρετήσει τη θητεία του.

Ποια είναι η προφανής πρώτη ερώτηση στο μυαλό όλων; «Τι μέλλει γενέσθαι μέσα στο γυμναστήριο;».

Όχι, δεν είναι στο μυαλό όλων. Είναι στο μυαλό του κ. Αυτιά. Οποιοσδήποτε δημοσιογράφος σε οποιοδήποτε ΜΜΕ ανεπτυγμένης ευρωπαϊκής χώρας έκανε τέτοιου είδους σχόλια, θα βρισκόταν εκτός την επόμενη ώρα.

Ο ΣΚΑΪ έδειξε σωστά εταιρικά αντανακλαστικά στην περίπτωση του κ. Χιώτη και τον καλώ να συνεχίσει, ξεριζώνοντας την κουλτούρα διακρίσεων και ομοφοβίας που, όπως φαίνεται, διακατέχει κορυφαία δημοσιογραφικά στελέχη του. Στο όνομα των νέων ανθρώπων που υφίστανται bullying στο σχολείο, στο στρατό, στη γειτονιά, στη δουλειά, στο γυμναστήριο. Κυρίως όμως, στο όνομα όλων εκείνων που υπηρετούν τη θητεία τους και δεν ανέχονται την ιδέα στατεύσιμων α’ και β’ κατηγορίας.

Ο κ. Αυτιάς ας συνεχίσει να προσβάλλει με γελάκια και υπονοούμενα τους φαντάρους, το στράτευμα και τη νοημοσύνη μας από το σπίτι του.

Related Articles

Back to top button