ΕΛΛΑΔΑ

Μίνα Γκάγκα: Δεν έχω καμία παρενέργεια από το εμβόλιο του κορωνοϊού

Ο εμβολιασμός των υγειονομικών ξεκίνησε σήμερα σε πέντε νοσοκομεία της Αττικής. Ανάμεσα στους πρώτους που έκαναν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό ήταν η Μίνα Γκάγκα, διευθύντρια της πνευμονολογικής κλινικής του «Σωτηρία», που δήλωσε ότι δεν είχε καμία παρενέργεια.

«Αισθάνομαι πολύ καλά, αισθάνομαι ακόμη καλύτερα», δήλωσε στο Open και απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως την ώρα του εμβολιασμού αισθάνθηκε ακριβώς ότι και όταν κάνει το εμβόλιο της γρίπης.

«Τίποτα απολύτως, καμία παρενέργεια», απάντησε η κ. Γκάγκα όταν ρωτήθηκε αν εμφάνισε κάποια παρενέργεια. Σε ερώτηση για το τι μπορεί να περιμένει τις επόμενες ώρες, είπε: «Δεν περιμένουμε κάτι ιδιαίτερο. Μπορεί να έχει ότι και ο αντιγριπικός εμβολιασμός, να αισθάνεσαι μυϊκούς πόνους ή λίγο πυρετό. Αν τα αισθανθώ θα ειδοποιήσω φυσικά. Μέχρι τώρα έχουν γίνει 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμοί. Δεν έχουμε δει ιδιαίτερα συμβάντα μέχρι τώρα και τα νούμερα είναι μεγάλα».

Η κ. Γκάγκα ρωτήθηκε για τη διστακτικότητα που εκφράζουν κάποιοι νοσηλευτές για το εμβόλιο. «Εγώ με αυτούς που συναναστρέφομαι θα κάνουν το εμβόλιο. Αύριο και μεθαύριο θα εμβολιαστούν οι νοσηλεύτριες της κλινικής», είπε, ενώ υπογράμμισε ότι είναι αβάσιμο το αντιεμβολιαστικό κίνημα.

«Υπάρχει ένα πάρα πολύ έντονο αντιεμβολιαστικό κίνημα- που δεν έχω ιδέα από ποιους υποκινείται- που είναι εντελώς λάθος τη βάση του. Είναι αβάσιμο, παρακολουθούνται όλα τα στοιχεία από όλους τους σχετικούς οργανισμούς, βλέπουμε τις αντιδράσεις», είπε και συμπλήρωσε:

«Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι τα εμβόλια έχουν σώσει εκατομμύρια κόσμου, έχει αλλάξει η παιδική θνητότητα εντελώς και ξαφνικά βρίσκεται αρκετός κόσμος που πιστεύει αυτές τις θεωρίες συνωμοσίας. Δεν υπάρχει επιστημονική βάση σε αυτές. Υπάρχουν άνθρωποι που δημοσιεύουν συνεχώς, αλλά τα δημοσιεύματα δεν είναι σε σοβαρά ιατρικά περιοδικά, δεν έχουν την επιστημονική βάση που χρειάζεται».

Related Articles

Back to top button