ΕΛΛΑΔΑ

Μετέωρα: Αποκλεισμένα 15 χωριά μετά την κακοκαιρία- Έπεσε γέφυρα

«Δεν προλάβαμε να επουλώσουμε τις πληγές από την κακοκαιρία Daniel»

Αποκλεισμένα είναι 15 χωριά στα Μετέωρα, μετά το κύμα κακοκαιρίας που προκάλεσε καταστροφές και μεγάλα προβλήματα στην περιοχή. 

Συνολικά 15 χωριά- πέντε στη δημοτική κοινότητα Κλεινοβού και 10 σε εκείνη του Ασπροποτάμου- είναι αποκλεισμένα λόγω των συνεπειών της κακοκαιρίας, σύμφωνα με τον δήμαρχο Μετεώρων, Θοδωρή Αλέκο.

Εξαιτίας της κακοκαιρίας κατέρρευσε μια γέφυρα, που ήταν μια «πρόχειρη κατασκευή»στον οδικό άξονα Αμπελίων- Κλεινοβού- Χρυσομηλιάς, δήλωσε σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Μετεώρων. 

«Χάλασε για τρίτη φορά, χρειάζεται μια σύγχρονη γέφυρα. Έχουμε συνεννοηθεί με την περιφέρεια και τον στρατό να τοποθετηθεί μια γέφυρα τύπου “μπέλεϊ”», συμπλήρωσε ο δήμαρχος. 

Παράλληλα επεσήμανε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στη δημοτική κοινότητα Ασπροποτάμου. «Δεν προλάβαμε να επουλώσουμε τις πληγές από την κακοκαιρία Daniel», συμπλήρωσε ο δήμαρχος, σημειώνοντας πως υπάρχουν προβλήματα με συνολικά 11 γέφυρες στον ορεινό όγκο του δήμου. 

Επιπλέον, δεν έχει αποκατασταθεί το οδικό δίκτυο Παλαιοχωρίου- Καλαμπάκας, όπου επίσης προκλήθηκαν προβλήματα εξαιτίας της κακοκαιρίας. «Επιχειρούν δύο μηχανήματα της περιφέρειας, πιστεύω έως το απόγευμα ή αύριο το μεσημέρι θα έχει αποκατασταθεί», δήλωσε ο δήμαρχος. 


Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button