ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας: Συγκλονιστικές εικόνες από τη «μάχη» των πυροσβεστών

Μια πολύ δύσκολη μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στις Κεχριές Κορινθίας, όπου από το μεσημέρι της Τετάρτης μαίνεται μεγάλη φωτιά.

Η Πυροσβεστική έχει αναγκαστεί να εκκενώσει τους οικισμούς Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι, Δήμες, Αθίκια και Αλαμάνο, αλλά και μία κατασκήνωση, και ένα οικοτροφείο για άτομα με αναπηρίες.

«Μπορεί πλέον να μην υπάρχει ενεργό μέτωπο, αλλά η πυρκαγιά στις Κεχριές συνεχίζει να έχει πολλές διάσπαρτες εστίες σε μια μεγάλη περίμετρο, με διαρκείς αναζωπυρώσεις» επισημαίνει στο ΑΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής. Αναφέρει ακόμη, ότι αναμένεται να αφιχθούν, από τη Θεσσαλονίκη, 35 άτομα, μέλη πεζοπόρων τμημάτων, που ταξιδεύουν με μισθωμένο αεροσκάφος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Τα εναέρια μέσα, τα 6 ελικόπτερα και τα 2 αεροσκάφη, που πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού αποσύρθηκαν μόλις νύχτωσε, ωστόσο, στη διάρκεια της νύχτας αναμένεται να ανανεωθούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Στην περιοχή επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή 143 πυροσβέστες με 42 οχήματα, ειδικό μηχανοκίνητο πυροσβεστικών επιχειρήσεων, δέκα πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Στην περιοχή έχουν μεταβεί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης

Lifo.gr

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close