ΕΛΛΑΔΑ

Mεγάλη πυρκαγιά στη Ζάκυνθο: Εκκενώθηκαν σπίτια και ξενοδοχείο στο χωριό Κερί

Η μεγάλη φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 11 το πρωί (15/09), κοντά σε δασική περιοχή στο χωριό Αγαλάς Ζακύνθου.

Το μεσημέρι της Κυριακής, τα μέτωπα της αρχικής πυρκαγιάς στον Αγαλά Ζακύνθου διασπάστηκαν κι ένα πύρινο μέτωπο άρχισε να κατευθύνεται προς το χωριό Κερί.

Πλέον η μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται στο χωριό Κερί. Η Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου και οι υπεύθυνοι πολιτικής προστασίας, έπειτα και από συνεννόηση με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, διέταξαν προληπτικά την εκκένωση των πρώτων σπιτιών του χωριού.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η εκκένωση ξενοδοχειακής μονάδας στην Περιοχή. Με εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των υπευθύνων Πολιτικής Προστασίας, τρία λεωφορεία ΚΤΕΛ Ζακύνθου παρέλαβαν 120 άτομα περίπου, που διέμεναν στο ξενοδοχείο, και τα μεταφέρουν σε άλλο ξενοδοχείο της επιχείρησης στην περιοχή του Καλαμακίου. Όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής βρίσκεται στο σημείο για να προστατεύσει την μονάδα και όποιες άλλες περιουσίες κινδυνεύσουν.

Από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη τύπου Καναντέρ που άρχισαν τις ρίψεις νερού.

Επιπλέον, έχει ζητηθεί ενίσχυση από τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων Ανδρέα Ρίζο, από ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου ericson, δύο αεροσκάφη πετζετέλ αλλά και επίγεια πυροσβεστική δύναμη από την Πάτρα που αναμένεται αργότερα στο νησί.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύουν κατοικίες του χωριού ή τουριστικά καταλύματα.

Related Articles

Back to top button
Close
Close