ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη πορεία ενάντια στην κατασκευή του μετρό στα Εξάρχεια με επεισόδια

Χιλιάδες κόσμου συμμετείχαν στη συγκέντρωση και πορεία στα Εξάρχεια, αντιδρώντας στην κατασκευή σταθμού μετρό στην πλατεία. Την πορεία «συνοδεύει» ισχυρή αστυνομική δύναμη. Επεισόδια με χρήση κρότου λάμψης και χημικών

Μεγάλη πορεία, με χιλιάδες κόσμου πραγματοποιείται στα Εξάρχεια. Οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται για την κατασκευή σταθμού του μετρό στην πλατεία Εξαρχείων ενώ καταγγέλλουν ότι τους τελευταίους μήνες η γειτονιά έχει γίνει «αστυνομοκρατούμενη».

ADS

«Θέλουμε μια πλατεία ζωντανή για όλους και όλες. Μια πλατεία με πράσινο και χώρο, μια πλατεία της συνύπαρξης, της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας. (…)», τονίζεται στο κάλεσμα της Ανοιχτής Συνέλευσης.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είναι παρατεταγμένες, για άλλη μια φορά, στην πλατεία, ενδεικτικό του έκρυθμου κλίματος που επικρατεί, ενώ θέση έχει πάρει και η γνωστή «αύρα» της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία ρίχνει κρότου λάμψης και δακρυγόνα στην πλατεία Εξαρχείων, όπου ένα κομμάτι της διαδήλωσης προσπαθεί να προσεγγίσει.

Related Articles

Back to top button