ΕΛΛΑΔΑ

Με τους ήχους των αγαπημένων του τραγουδιών αποτεφρώθηκε ο Νίκος Ξανθόπουλος

«Πατέρα, θα ταφείς εκεί που ήθελες. Στο εκκλησάκι σου, στο κτήμα»

Με τα τραγούδια που ερμήνευσε στις ταινίες του, η οικογένειά του Νίκου Ξανθόπουλου είπε το «στερνό αντίο» στον αγαπημένο ηθοποιό στο Αποτεφρωτήριο Ριτσώνας το απόγευμα της Τρίτης.

Νωρίτερα συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι βρέθηκαν στο Α’ Νεκροταφείο όπου πραγματοποιήθηκε η πολιτική κηδεία του. Η κόρη του, Μαρία, στον σύντομο επικήδειο για τον πατέρα της, Νίκο Ξανθόπουλο, είπε: «Πατέρα, θα ταφείς εκεί που ήθελες. Στο εκκλησάκι σου, στο κτήμα».

Ο κ. Αντώνης Αλακιώτης, πρόεδρος του Αποτεφρωτηρίου Ριτσώνας και της Ελληνικής Κοινωνίας Αποτέφρωσης, εξέφρασε τα συλλυπητήρια της διοίκησης του Αποτεφρωτηρίου προς την οικογένεια του εκλιπόντος και ανέφερε: 

«Ο Νίκος σας ήταν ο Νίκος κάθε λαϊκής οικογένειας. Ο Νίκος των γονιών μας που τρέχαμε μικροί στους κινηματογράφους μαζί τους για να δούμε τις ταινίες του. Ήταν ο Νίκος που με τα τραγούδια του, συνόδευε τα γλέντια των γονιών μας, τα δικά μας και των παιδιών μας. Δεν είναι τυχαίο το όνομα που χαρακτήριζε τον Νίκο Ξανθόπουλο, “το παιδί του λαού”. Μαζί σας σήμερα αποχαιρετά τον Νίκο Ξανθόπουλο όλος ο λαός. Νίκο Ξανθόπουλο, σε ευχαριστούμε για όσα μας πρόσφερες. Οι ευχές όλων μας θα σε ακολουθούν σε αυτό το μεγάλο και άγνωστο ταξίδι. Σε αποχαιρετούμε, όπως νομίζουμε πως θα ήθελες και σου ταίριαζε, με μερικά από τα αθάνατα τραγούδια σου».

Related Articles

Back to top button