ΕΛΛΑΔΑ

Μαθητής στην Θεσσαλονίκη αρνήθηκε να κάνει self test – Συνελήφθη ο πατέρας του που έβριζε χυδαία τον διευθυντή

Για δεύτερη μέρα μαθητής της Β΄ Λυκείου στο 1ο ΓΕΛ Θέρμης προσήλθε για μάθημα χωρίς να έχει κάνει self test.

Ο διευθυντής του σχολείου δεν του επέτρεψε να μπει στην αίθουσα για μάθημα και ενημέρωσε την αστυνομία, η οποία βρισκόταν από νωρίς έξω από το σχολείο.

Ο μαθητής δεν πείστηκε να αποχωρήσει και παρέμεινε στην αυλή. Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος ο μαθητής μπήκε στην τάξη με τον διευθυντή να ακολουθεί τη διαδικασία και να αναβάλει το μάθημα, ενώ τα υπόλοιπα παιδιά παραμένουν στο προαύλιο.

Ο διευθυντής βρίσκεται σε επικοινωνία με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση καθώς και με την εισαγγελία προκειμένου να δουν πως θα χειριστούν το περιστατικό.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου ο πατέρας του παιδιού συνελήφθη εχθες και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Να σημειωθεί ότι εχθές ο ίδιος μαθητή της Β΄ Λυκείου ήθελε να παρακολουθήσει το μάθημα αλλά χωρίς να έχει τη βεβαίωση του self test.

Ο διευθυντής του σχολείου ακολούθησε την προβλεπόμενη διαδικασία. Στο σχολείο έσπευσε ο πατέρας του παιδιού ο οποίος σύμφωνα με τον Διευθυντή του σχολείου Παναγιώτη Μάρκου αυτοαποκαλέστηκε “θεματοφύλακας του Συντάγματος” και άρχισε να τον βρίζει με χυδαίους χαρακτηρισμούς ενώ τον αποκάλεσε και προδότη και ξεφτίλα.

Την περασμένη Παρασκευή μητέρα μαθητή από τη Θεσσαλονίκη συνελήφθη για διέγερση σε ανυπακοή. Η 49χρονη συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης μετά από παρέμβαση του Εισαγγελέα, ο οποίος ζητούσε να ακολουθείται αυτόφωρη διαδικασία για όσους καλούν με αναρτήσεις τους να μην εφαρμόζεται το μέτρο των self tests.

Μια ημέρα πριν διευθυντής Επαγγελματικού Λυκείου του Ηρακλείου Κρήτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από επίθεση που δέχτηκε από γονέα. Η ένταση στο Επαγγελματικό Λύκειο ξεκίνησε όταν στο χώρο του σχολείου βρέθηκαν ενήλικες εξωσχολικοί, προκάλεσαν φασαρία και εκτόξευσαν απειλές σε βάρος των καθηγητών για τα self test.

Πηγή: seleo.gr

Related Articles

Back to top button