ΕΛΛΑΔΑ

Μαρούσι: Επεισόδια με πέτρες και χημικά

Επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγο στο Μαρούσι, μεταξύ αστυνομικών των ΜΑΤ και αγνώστων με την ένταση να μεταφέρεται και στον σταθμό του ΗΣΑΠ.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν από τη συμβολή των οδών Διονύσου και Σόλωνος όπου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, άτομα του αντιεξουσιαστικού αποχώρησαν από την έπαυλη Κουβέλου που επιχείρησαν να ανακαταλάβουν. Η ένταση μεταφέρθηκε στον ηλεκτρικό, όπου οι αστυνομικοί προχώρησαν σε χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Ακολούθησε καταδίωξη στους γύρω δρόμους. Υλικές ζημιές σημειώθηκαν σε τράπεζες και ένα κατάστημα εστίασες στην οδό Ερμού στο Μαρούσι.

Η έπαυλη τελούσε υπό κατάληψη από το 2010 και είχε εκκενωθεί την Τρίτη. Στο κάλεσμά τους, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου έκαναν λόγο για «οδόφραγμα αλληλεγγύης «ενάντια στην καταστολή»: «Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται ανακατάληψη της έπαυλης κουβελου, ηηοποια βρίσκεται στη διασταύρωση Διονύσου και σολωνος. Καλούμε σε συγκέντρωση υπεράσπισης και αλληλεγγύης στη συμβολή των οδών διονυσου και Θησέως στο Μαρούσι. Ενάντια στη καταστολή στήνουμε οδοφράγματα αλλυλεγγυης. Δέκα, εκατό, χιλιάδες καταλήψεις, ενάντια σε έναν κόσμο οργανωμένης σήψης», καταλήγει η ανακοίνωση.

Related Articles

Back to top button