ΕΛΛΑΔΑ

Μαγιορκίνης για κορωνοϊό: Ο ιός χρησιμοποιεί σαν όχημα τη δομή της ελληνικής οικογένειας

«Ο κορωνοϊός χρησιμοποιεί σαν όχημα τη δομή της ελληνικής οικογένειας», είπε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

ADS

«Τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι η στιγμή που πρέπει να προστατεύσετε τους γηραιότερους των οικογενειών σας» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μαγιορκίνης.

«Η ηλικιακή ομάδα των παιδιών εξακολουθεί να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα στο πλαίσιο της σχετικής επίπτωσης που έχει παρατηρηθεί σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας» διευκρίνισε ο καθηγητής και συμπλήρωσε «η εξαιρετικά χαμηλή επίπτωση σε αυτή την ηλικιακή ομάδα καθ’ όλη την έξαρση του δεύτερου κύματος» καταδεικνύει «ότι ο ρόλος των παιδιών στην πανδημία και της έξαρσής της είναι δευτερεύων». «Με απλά λόγια κυριαρχούν κατά συντριπτική πλειοψηφία οι μολύνσεις προς αυτή την ηλικιακή ομάδα παρά από αυτή την ηλικιακή ομάδα ενώ η πιθανότητα μόλυνσης είναι αρκετά χαμηλότερη από τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες» υπογράμμισε.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι όλοι πρέπει να διατηρήσουμε την υπομονή μας και την ψυχραιμία μας και να τηρούμε τα μέτρα υγιεινής και κοινωνικής απόστασης.

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό, παρατηρείται η μεγαλύτερη διασπορά εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης. Διαπίστωσε σε αυτό το πλαίσιο, πως το «ιικό φορτίο στη Βόρεια Ελλάδα είναι εξαιρετικά βαρύ». Εκτίμησε ωστόσο πώς υπάρχει σαφής έξοδος από την εκθετική διασπορά.

Ο κ. Μαγιορκίνης επεσήμανε επίσης πως η επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική βελτιώνεται, ενώ η Θεσσαλονίκη, διατηρεί πενταπλάσιο ιικό φορτίο σε σχέση με την πρωτεύουσα.

Related Articles

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker