ΕΛΛΑΔΑ

Mπουτάρης: Εμείς είμαστε το χαϊδεμένο παιδί της Ευρώπης, όχι η Τουρκία

Η Ελλάδα είναι το χαϊδεμένο παιδί της Ευρώπης και όχι η Τουρκία, είπε ο Γιάννης Μπουτάρης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σε συνέντευξη του στο ΑΜΠΕ.

Όπως είπε ο κ. Μπουτάρης, η Τουρκία είναι μεγάλη δύναμη, με 70 εκατ. κατοίκους, στρατό και οικονομία που ανθεί.

“Εμείς είμαστε το χαϊδεμένο παιδί της Ευρώπης, η Ευρώπη μας κρατάει με τα δόντια. Εμείς δεν κάνουμε τη δουλειά που πρέπει να κάνουμε. Γιατί βγήκε η Κύπρος, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία από το μνημόνιο με την πρώτη και εμείς έχουμε κάνει τρία μνημόνια. Ποιος είναι το χαϊδεμένο παιδί;” τόνισε.

«Πιστεύω βαθύτατα ότι μόνο με καλή σχέση μπορούν να λυθούν προβλήματα με την Τουρκία, εάν καθίσουμε κάτω και κάνουμε αμοιβαίες υποχωρήσεις, τότε τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα» δήλωσε επίσης, χαρακτηρίζοντας ως σωστές τις κινήσεις Τσίπρα στη Σμύρνη.

Ακόμη επισήμανε ότι   η Ευρώπη δεν έχει ενιαία αντίληψη για την αντιμετώπιση της κρίσης και στράφηκε κατά της Αυστρίας και των χωρών του Βίσενγκραντ για την πολιτική των κλειστών συνόρων που υιοθετούν.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε γνωστό ότι ζητήθηκε από τον Δήμο Θεσσαλονίκης να υποδείξει επιπλέον χώρους για τη δημιουργία και άλλων κέντρων φιλοξενίας, ενώ υποστήριξε  ότι το προσφυγικό δεν θα πρέπει να συνδέεται σε καμία περίπτωση με την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

Related Articles

Back to top button
Close
Close