ΕΛΛΑΔΑ

Λινού: Σωστή η απόφαση για τις εκκλησίες – Τηλεφωνικά οι ευχές τις γιορτές

Η απόφαση να ανοίξουν οι εκκλησίες για ατομική προσευχή είναι σωστή, αρκεί να τηρηθούν τα μέτρα, τόνισε η Αθηνά Λινού

Τις εξελίξεις του κορονοϊού αλλά και το ζήτημα της έγκρισης του εμβολίου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων σχολίασε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV, σημειώνοντας πως η απόφαση να ανοίξουν οι εκκλησίες για ατομική προσευχή είναι σωστήαρκεί να τηρηθούν τα μέτρα, όπως είπε. Παράλληλα, ανέφερε πως η έγκριση του εμβολίου στις 21 Δεκεμβρίου είναι μια «πολύ καλή εξέλιξη», διευκρινίζοντας, ωστόσο, πως είναι «κρίσιμο το πότε θα πάρουμε τις δόσεις». 

Παράλληλα, η κυρία Λινού τόνισε πως δεν θα πρέπει να δημιουργηθεί συνωστισμός στα κέντρα εμβολιασμού και πως «θα πρέπει να πείσουμε τους ανθρώπους να εμβολιαστούν». Επιπλέον, η κυρία Λινού επεσήμανε την ανάγκη να δημιουργήσει το κάθε σπίτι τη δική του «φούσκα», ενόψει και των εορτών, η οποία όμως θα είναι η ίδια για όσο χρειαστεί, καθώς εάν αλλάζουν οι παρέες διαρκώς, ο κίνδυνος διασποράς του ιού αυξάνεται. Χαρακτηριστικά είπε ότι σε όσους είναι εκτός της «φούσκας» μας θα πρέπει να ευχηθούμε «τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά».

Όσον αφορά σε ένα τρίτο κύμα της πανδημίας, η Αθηνά Λινού ανέφερε πως «αν καταφέρουμε να ελέγξουμε το 2ο κύμα και σε συνδυασμό με τον εμβολιασμό μέχρι τέλος Ιανουαρίου, ίσως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη διασπορά»

Related Articles

Back to top button