ΕΛΛΑΔΑ

Λαζανάς για νεκρούς από κορωνοϊό: Σαν να πέφτει καθημερινά ένα αεροπλάνο

Το lockdown έπρεπε να είναι πιο αυστηρό

Το lockdown έπρεπε να είναι πιο αυστηρό, δήλωσε ο λοιμωξιολόγος Μάριος Λαζανάς και τόνισε ότι το όποιο άνοιγμα πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή, για να μην «φουντώσουν» πάλι τα νοσοκομεία τον Ιανουάριο.

«Είμαστε σε πολύ πολύ δύσκολη κατάσταση. Κάθε μέρα είναι σαν να πέφτει ένα αεροπλάνο στην Ελλάδα και όλοι οι επιβάτες να σκοτώνονται. Είναι τραγικό να ξυπνάμε κάθε πρωί με αυτά τα νούμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά, σχετικά με τους καθημερινούς θανάτους από κορωνοϊό στην Ελλάδα.

Ο κ. Λαζανάς, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναγνώρισε ότι ο κόσμος έχει κουραστεί και αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, αλλά υπογράμμισε συμπλήρωσε ότι είναι «πάρα πολύ δύσκολη εξίσωση» το άνοιγμα του λιανεμπορίου με τρόπο που δεν θα αυξηθεί η μετάδοση του ιού.

Ο λοιμωξιολόγος επεσήμανε ότι δεν έχει συζητηθεί ακόμη στην επιτροπή των ειδικών το πότε και πώς θα γίνει το άνοιγμα.

Παράλληλα ο λοιμωξιολόγος σημείωσε ότι τα μέτρα δεν έχουν αποδώσει ακόμη πάρα πολύ. «Τηρούνται εν μέρει και δεν είναι ιδιαίτερα αυστηρά. Δικαστήρια, εφορίες λειτουργούν… Κατά τη γνώμη μου έπρεπε να είχαμε πάει σε πιο αυστηρό lockdown και να το τηρούμε», συμπλήρωσε.

«Αν γίνει άνοιγμα, πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά γιατί φοβάμαι ότι μετά τις γιορτές- όπως θα έχει κλειστεί ο κόσμος στο σπίτι του- θα ξεχυθεί, δεν θα τηρηθούν τα μέτρα και τον Ιανουάριο θα φουντώσουν τα νοσοκομεία πάλι», τόνισε ο κ. Λαζανάς, ενώ προειδοποίησε ότι η εικόνα τότε μπορεί να είναι ακόμη χειρότερη, γιατί τα νοσοκομεία δεν έχουν ανακουφιστεί.

«Μπορεί να υπάρχουν κάποια ενθαρρυντικά μηνύματα για τα κρούσματα κορωνοϊού στην κοινότητα, αν και γίνονται λιγότερα τεστ από ότι τις προηγούμενες ημέρες, αλλά δεν έχει μειωθεί αριθμός των νοσηλευομένων και των διασωληνωμένων. Αυτοί είναι τα περιστατικά των προηγούμενων 10-15 ημερών».

Related Articles

Back to top button