ΕΛΛΑΔΑ

Λάρυμνα: Κατάληψη στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ – Συνέντευξη τύπου έξω από το υπουργείο Οικονομικών

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για τρομακτικές επιπτώσεις στη ζωή τους τα τελευταία τέσσερα χρόνια – Δείτε φωτογραφίες του Newsbeast

Σε κατάληψη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα προχώρησαν από σήμερα στις 6 το πρωί οι εργαζόμενοι. Οι ίδιοι σφράγισαν τις πύλες και το κτήριο διοίκησης και παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω από αυτό ζητώντας να λειτουργήσει εκ νέου το εργοστάσιο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα σωματεία των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ έχουν κορυφώσει την προσπάθειά τους το τελευταίο διάστημα ζητώντας «να ανατραπούν οι αποφάσεις που έχουν επιβάλλει τη φτώχεια στην περιοχή και την ανεργία στις οικογένειες των εργαζομένων». Αύριο, Πέμπτη 28 Μαρτίου, έχουν προσδιορίσει συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας με προσυγκέντρωση στις 4 το απόγευμα στην Ομόνοια και συγκέντρωση μία ώρα αργότερα στο Υπουργείο Οικονομικών.

«Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε τη δουλειά μας και κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις» σημειώνει, σε ανακοίνωσή του, το σωματείο των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «υλοποιεί εγκληματική πολιτική που οδηγεί τη ΛΑΡΚΟ στο κλείσιμο και τον μεταλλευτικό πλούτο στο μεγάλο κεφάλαιο». Οι ίδιοι μιλούν για τρομακτικές επιπτώσεις στη ζωή τους, στην πορεία τους αλλά και στις οικογένειές τους τα τελευταία τέσσερα χρόνια και, όπως σημειώνουν, «όλο αυτό το σκηνικό έχει τρομακτικές επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή καθώς δεκάδες επαγγέλματα ζούσαν από την ΛΑΡΚΟ».

Παράλληλα, εργαζόμενοι του εργοστασίου έχουν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Οικονομικών για να διαμαρτυρηθούν. Σημειώνεται πως οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε διαρκή κινητοποίηση κατά των απολύσεων αλλά και των εξώσεων από τα σπίτια του οικισμού.

Συνέντευξη, παραχωρούν αυτή την ώρα οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, έξω από την είσοδο του υπουργείου Οικονομικών στην οδό Νίκης, η οποία παραμένει κλειστή για την κυκλοφορία των οχημάτων μέχρι το τέλος της κινητοποίησης.

Η σημερινή συνέντευξή πέρα από την ενημέρωση για τα προβλήματα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ των οποίων οι συμβάσεις εργασίας λήγουν στο τέλος Μαρτίου, ενημερώνουν και για το αυριανό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας που θα πραγματοποιηθεί με προ συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας στη 4 το απόγευμα και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών όπου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 5 μ.μ.

Οι εργαζόμενοι μεταξύ άλλων διεκδικούν διασφάλιση των θέσεων εργασίας και τη συνέχιση λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ. Παράλληλα από τα ξημερώματα σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε κατάληψη των γραφείων και του εργοστασίου της Λάρκο στη Λάρυμνα σε μια προσπάθεια να επικοινωνήσουν τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους.

Δείτε φωτογραφίες έξω από το υπουργείο Οικονομικών:

Πηγή:Newsbeast.gr

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button