ΕΛΛΑΔΑ

Λαγουβάρδος για Ιανό: Περιμένουμε ανέμους πάνω από 10 μποφόρ και κύματα έως 7 μέτρων

Ο διευθυντής ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών μιλάει για την πορεία του κυκλώνα

Επί ποδός βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός στη δυτική και νότια χώρα, απ’ όπου αναμένεται να πλήξει -κατ’αρχάς- την Ελλάδα ο μεσογειακός κυκλώνας Ιανός. Ο διευθυντής ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος μίλησε στο Open TV και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων για τις πιθανές καταστροφές που μπορεί να φέρει η κακοκαιρία «Ιανός» η οποία ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά και για όσα πρέπει να προσέχουμε.

Σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο αναμένονται άνεμοι στο Ιόνιο με πολύ ισχυρές ριπές, ισχύος άνω των 10 Μποφόρ και κύματα επτά μέτρων, ενώ τόνισε ότι θα συσσωρευθεί νερό στα ίδια σημεία και δεν αποκλείεται να χρειαστούν εκκενώσεις.

«Οι παράκτιες περιοχές θα έχουν αρκετά προβλήματα» ανέφερε ενώ τόνισε ότι το μεγάλο ύψος των βροχών θα επηρεάσει τη χώρα στο δυτικό και νότιο τμήμα, υπενθυμίζοντας τις πλημμύρες που είχε προκαλέσει ο «Ξενοφώντας». O κ. Λαγουβάρδος ανέφερε ότι ο κυκλώνας θα υποχωρήσει από το Σάββατο βράδυ προς την Κυριακή το πρωί.

Ο διευθυντής ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών εξήγησε ότι ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει η πορεία του κυκλώνα για αυτό και είναι σημαντικό να βλέπουμε πώς εξελίσσεται το φαινόμενο ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Δείτε αναλυτικά τι δήλωσε ο Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος στο Open:

Related Articles

Back to top button