ΕΛΛΑΔΑ

Κυψέλη: Σοκ με την περιγραφή «Μήδειας» και Πολωνού για το χρονικό της δολοφονίας του 7χρονου Ανδρέα

Όλα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο από την μητέρα του 7χρονου Ανδρέα και τον σύντροφό της δεν τα χωρά ανθρώπινος νους.

Περιέγραψαν με κάθε λεπτομέρεια το χρονικό του εγκλήματος δίνοντας λεπτομέρειες για τον βάρβαρο και απάνθρωπο τρόπο που δολοφόνησαν το μικρό παιδί.

Συγκεκριμένα η 29χρονη σήμερα μητέρα του παιδιού ανέφερε στο δικαστήριο πως δεν ήθελε να ξέρει λεπτομέρειες της δολοφονίας του γιου του επειδή είχε κατάθλιψη, ενώ ο 33χρονος περιέγραψε πως κατάλαβε ότι το παιδί είχε χάσει τη ζωή του.

Συγκεκριμένα η 29χρονη σύγχρονη «Μήδεια» φαίνεται μάλιστα πως γνώριζε και για τον αυτοσχέδιο τάφο που είχε κατασκευάσει ο 33χρονος για να κρύψει το πτώμα του γιου της, αλλά και για το ότι εκείνος στη συνεχεία τοποθέτησε τα οστά του μέσα στην εργαλειοθήκη.

Παράλληλα, η μητέρα, σύμφωνα με το OPEN, υποστήριξε ότι δεν επιθυμούσε να μάθει άλλες λεπτομέρειες καθώς έπασχε από κατάθλιψη και δεν ήθελε να επιβαρυνθεί περαιτέρω.

Δεν ρώτησα τίποτα για τον Ανδρέα – Είχα κατάθλιψη

«Είχα κατάθλιψη και ήθελα να δώσω τέλος στη ζωή μου. Δεν ρώτησα ποτέ τίποτα τον Μάριο για τον Ανδρέα. Δεν ήθελα να ξέρω, θα γινόμουν χειρότερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την κατάθεσή της ωστόσο, προκύπτει πως ο 33χρονος τής είχε πει και για τον τάφο και για τη μεταφορά των οστών στην εργαλειοθήκη.

«Μετά από περίπου δύο χρόνια αλλάξαμε σπίτι. Ο Μάριος μού είπε ότι θα έβγαζε τον Ανδρέα από τον τάφο που είχε φτιάξει. Εγώ αυτό το πράγμα δεν το είχα δει ποτέ, ούτε την κατασκευή, ούτε πώς και πότε τον έβγαλε από εκεί. Αυτό που μου είπε ήταν ότι θα έβαζε τον Ανδρέα μέσα σε μια εργαλειοθήκη. Την εργαλειοθήκη αυτή την είδα όταν είχαμε μαζέψει όλα τα πράγματα από το σπίτι και φύγαμε. Από τότε δεν την ξαναείδα», υποστήριξε.

«Του εξήγησα πως όταν ηρεμήσει, θα βγάλω την ταινία – Πήγα να βγάλω φωτοτυπίες»

Σοκαριστικές είναι και οι λεπτομέρειες του ειδεχθούς εγκλήματος, όπως τις εξιστόρησε ο 33χρονος σύντροφος της μητέρας του μικρού Ανδρέα, ο οποίος ήταν αυτός που έδεσε το στόμα του με μονωτική ταινία για τιμωρία, καταδικάζοντάς τον σε μαρτυρικό θάνατο.

«Μονωτική ταινία χρησιμοποιώ στη δουλειά μου γι’ αυτό και είχα στα εργαλεία μου. Του εξήγησα μάλιστα πως όταν ηρεμήσει, τότε θα τη βγάλω. Αμέσως μετά πήγα στο δεύτερο υπολογιστή που έχουμε για να εκτυπώσω κάτι εργασίες της αδερφής του, ενώ είδα τον Ανδρέα που κάθισε στο πάτωμα», περιέγραψε αρχικά ο 33χρονος στους αστυνομικούς, προσθέτοντας:

«Δεν θεωρώ ότι έπαθε κάτι και συνέχισα να μην δίνω σημασία. Λίγο αργότερα που συνειδητοποίησα ότι ο μικρός είχε ώρα να κουνηθεί, γύρισα να δω αν είναι καλά. Τότε κατάλαβα ότι δεν αναπνέει».

Σημειώνεται ότι η άσπλαχνη μητέρα, καθ΄ όλη τη διάρκεια που ο 7χρονος ξεψυχούσε δεμένος, όχι μόνο δεν έκανε το παραμικρό για να τον βοηθήσει, αλλά φέρεται να συνέχιζε ατάραχη να παίζει παιχνίδια στον υπολογιστή της. Η ίδια υποστηρίζει πάντως πως βρισκόταν στον κήπο.

Το ζευγάρι οδηγήθηκε, το πρωί της Τρίτης (15/02), υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας εν μέσω αποδοκιμασιών από τον κόσμο, στον ανακριτή. Από τη στιγμή, δε, που οι δύο κατηγορούμενοι εμφανίστηκαν χωρίς δικηγόρο, τούς διόρισε ανακριτής όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Related Articles

Back to top button