ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Η πρώτη σύλληψη στη Μύκονο για πάρτι με συνωστισμό

Την πρώτη σύλληψη πραγματοποίησαν οι αρχές στη Μύκονο, λόγω συνωστισμού σε πριβέ πάρτι, στο πλαίσιο των μέτρων κατά του κορωνοϊού.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές συνέλαβαν ενοικιαστή βίλας, ο οποίος είχε διοργανώσει πάρτι με αποτέλεσμα τη πρόκληση συνωστισμού από τους πολλούς καλεσμένους.

Παράλληλα αστυνομικοί πραγματοποίησαν 15 ελέγχους για το αν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας για τον κορωνοϊό σε beach bar και κέντρα διασκέδασης.


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έλεγχοι στη Μύκονο σε beach bar, κέντρα διασκέδασης, αλλά και σε βίλες που διοργανώνονται πάρτι.

Υπενθυμίζεται πως χθες, στη Μύκονο μετέβη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που είχε σύσκεψη με τοπικούς φορείς για το σχεδιασμό ελέγχου της κατάστασης.

Ανησυχία για τα πάρτι 

Έντονο προβληματισμό στις αρχές προκαλούν τα πάρτι που στήνονται σε βίλες στη Μύκονο, με πολλούς συμμετέχοντες.

Μάλιστα, στο νησί έχουν φτάσει ομάδες από την Ίμπιζα και τη Νίκαια, μεταφέροντας το know-how για τη διοργάνωση των ιδιωτικών πάρτι σε βίλες. Η είσοδος κοστίζει από 150 έως και 1.000 ευρώ και η τοποθεσία παραμένει επτασφράγιστο μυστικό μέχρι λίγες ώρες προτού ξεκινήσει το πάρτι. Οι προσκλήσεις αποστέλλονται μέσω των social media και εφαρμογών, ή επιστρατεύονται άνθρωποι που λειτουργούν ως «κράχτες» στα beach bar.

Κάθε εβδομάδα διοργανώνονται τουλάχιστον 3-4 τέτοια ιδιωτικά πάρτι στη Μύκονο, στα οποία εκτιμάται ότι διασκεδάζουν από 500 έως 1.000 άτομα. Οι εικόνες αυτές προκαλούν ανησυχία στους ειδικούς. «Αυτό που πρέπει να σκεφτούν όσοι συμμετέχουν σε τέτοια πάρτι είναι ότι ουδείς δεν είναι άτρωτος απέναντι στον κορωνοϊό. Κάποιοι από τους φίλους τους μπορεί να νοσήσουν και μετά να έχουμε νοσηλείες», υπογράμμισε η καθηγήτρια Εντατικολογίας Αναστασία Κοτανίδου, μέλος της επιτροπής των ειδικών.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close