ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Η Αρχιεπισκοπή απαντάει στις φήμες για «φάρμακο από την Αμερική» στον Ιερώνυμο

Απαντήσεις για την θεραπεία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου που προσβλήθηκε από κορωνοϊό έδωσαν η Αρχιεπισκοπή Αθηνών και η διευθύντρια ΜΕΘ του Ευαγγελισμού, Αναστασία Κοτανίδου.

Υπενθυμίζεται πως το πρωί της περασμένης Πέμπτης, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εισήχθη σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Ο ίδιος διαγνώστηκε με κορωνοϊό τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και παρουσιάζει ήπια συμπτωματολογία, ωστόσο κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί προληπτικά σε ΜΑΦ. 

Τις τελευταίες ώρες, ωστόσο, κυκλοφόρησε έντονη φημολογία πως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ακολουθεί θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα, όπως εκείνη που χορηγήθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ όταν νόσησε από κορωνοϊό. 

Κοτανίδου: «Δεν υπάρχει κανένα φάρμακο που να ήρθε από την Αμερική»

Η διευθύντρια ΜΕΘ του Ευαγγελισμού, Αναστασία Κοτανίδου, διέψευσε επίσης τη σχετική φημολογία πως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος λαμβάνει φάρμακο που ήρθε από την Αμερική. 

«Δεν υπάρχει κανένα φάρμακο που να ήρθε από την Αμερική ούτε για τον έναν ούτε για τον άλλον Αρχιεπίσκοπο. Τα θεραπευτικά μέσα που ακολουθούν όλοι οι ασθενείς στην Ελλάδα αυτό το διάστημα, ακολουθήθηκαν και στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο. Και ευτυχώς ο ένας ήδη πήγε στο σπίτι του και ελπίζω ότι πολύ σύντομα και ο άλλος θα καταφέρει να εξέλθει», σημείωσε η κ. Κοτανίδου, μιλώντας σε δημοσιογράφους. 

Ο διοικητής του νοσοκομείου, Αναστάσιος Γρηγορόπουλος, έσπευσε από την πλευρά του να τονίζει πως «όταν μιλάμε για τέτοια πράγματα, θα πρέπει να είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι. Οι μόνοι που μπορούν να μιλήσουν γι’ αυτό είναι οι θεράποντες γιατροί».

Αρχιεπισκοπή Αθηνών: «Δεν θα δεχόταν ποτέ “εξειδικευμένης” ή “προνομιακής” μεταχείρισης»

«Στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο χορηγήθηκε και χορηγείται η ενδεδειγμένη θεραπεία που ακολουθείται για τους προσβληθέντες από κορoνοϊό ασθενείς αυτής της ηλικίας με το αυτό ιστορικό. Και στην περίπτωσή του, δηλαδή, εφαρμόσθηκαν και εφαρμόζονται τα αυτά πρωτόκολλα που ακολουθούνται για κάθε νοσούντα από COVID-19, ο οποίος ανήκει στην αυτή κατηγορία ασθενών», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου, Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Χάρης Κονιδάρης, κατόπιν σχετικών ερωτήσεων.

Και συνεχίζει: «Ούτως ή άλλως, ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος δεν θα δεχόταν ποτέ να τύχει “εξειδικευμένης” ή “προνομιακής” μεταχείρισης, τόσο λόγω της ιδιότητάς του όσο, κυρίως, λόγω του χαρακτήρα του. Σε κάθε πτυχή της διαδρομής και της πορείας του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πορεύθηκε και πορεύεται με τα ίδια δικαιώματα και με τις ίδιες υποχρεώσεις που έχει κάθε πολίτης σε αυτόν τον τόπο. Και έτσι θα συνεχίσει. Γιατί αυτό πιστεύει. Γιατί ο ίδιος πρωτίστως θεωρεί ότι η υγεία του και η ζωή του έχουν την αυτή αξία και την αυτή βαρύτητα με την υγεία και με τη ζωή του κάθε συνανθρώπου μας. Πλην, όμως, το ράσο που φέρει τον καθιστά, προφανώς, όπως άλλωστε και κάθε κληρικό στην πατρίδα μας, πιο βολικό και πιο εύκολο στόχο για τους ολίγους, πλην όμως ποικίλους ελεύθερους σκοπευτές…».

Ακολούθως, επισημαίνει ότι «Επιστήμονες, αλλά και λοιποί παρατρεχάμενοι, παράγοντες, αναλυτές, σχολιαστές και παντός είδους κήνσορες, είδη, δυστυχώς, ενδημικά στην Ελλάδα, οι οποίοι ούτε γνωρίζουν τον ιατρικό φάκελο του ασθενούς ούτε τον παρακολουθούν προσωπικά, καθώς δεν είναι οι θεράποντες ιατροί του, καλόν είναι να ασχολούνται με τις όποιες εργασίες τους και να μην περιφέρουν στη δημόσια σφαίρα την άγνοια, την ασχετοσύνη και τις μυθοπλασίες τους, μαζί με την ακόρεστη επιθυμία για προβολή τους. Γιατί, το μόνο που “πετυχαίνουν”, διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, είναι να εκθρέφουν το τέρας του λαϊκισμού, να δηλητηριάζουν την ίδια την κοινωνία και να διχάζουν, ιδιαίτερα σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή που μόνον ενωμένοι γύρω από τις κοινές αρχές και αξίες, που μας συνέχουν ως Έλληνες, μπορούμε να υπερνικήσουμε, όπως και θα το επιτύχουμε, και αυτή την εθνική δοκιμασία της πανδημίας», καταλήγει.

Related Articles

Back to top button