ΕΛΛΑΔΑ

Κόντρα Μπακογιάννη – ΣΥΡΙΖΑ για τη Βόρεια Μακεδονία: «Εμείς δεν είμαστε ρεμπεσκέδες»

«Το ποιοι είναι “ρεμπεσκέδες” και ποιοι όχι, το αποκάλυψε η ίδια η κ. Μπακογιάννη», σχολίασε η Κουμουνδούρου

Καυστική κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, με αφορμή την πρόκληση της Βόρειας Μακεδονίας δια μέσου της νέας προέδρου της χώρας Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, που αποκάλεσε τη χώρα της «Μακεδονία».

«Εμείς έχουμε αποδείξει πως ξέρουμε να υπερασπιστούμε τα εθνικά συμφέροντα και πότε θα πούμε το μεγάλο ‘’όχι’’. Και το είπαμε, όχι εντός της χώρας, εκτός της χώρας. Ο λαϊκισμός πουλάει, και είναι εύκολος όχι μόνο στην Ελλάδα, στα Βαλκάνια και στον κόσμο. Θέλουμε να είμαστε υπεύθυνοι και χρήσιμοι για τα εθνικά συμφέροντα», τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία Μπακογιάννη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας συνέχισε, ρίχνοντας τα «βέλη» της στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «Άκουσα και την άλλη βαρύγδουπη δήλωση του κ. Κασσελάκη, ο οποίος μας είπε να φέρουμε αύριο το πρωί τα τρία μνημόνια. Κασσελάκης και εξωτερική πολιτική έννοιες μέχρι στιγμής ασύμβατες. Εύχομαι να μάθει ‘’τι εστί υφαλοκρηπίς’’, έχει ακόμα χρόνο», είπε.

Η κυρία Μπακογιάννη στη συνέχεια επισημαίνει ότι: «Ο κ. Γεραπετρίτης έχει πει ότι τα μνημόνια πρέπει να ψηφιστούν, αλλά αν το κάνουμε τώρα, θα δείξουμε περίπου ότι κάτι φοβόμαστε, δεύτερον ότι ετεροπροσδιοριζόμαστε και να μας κάνει τη χάρη ο κ. Κασσελάκης να κάνουμε την εξωτερική πολιτική της Ελλάδος και όχι μια ετεροπροσδιορισμένη εξωτερική πολιτική. Εμείς δεν είμαστε ρεμπεσκέδες».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Ντόρα Μπακογιάννη

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε με ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται πως «το ποιοι είναι “ρεμπεσκέδες” και ποιοι όχι, το αποκάλυψε η ίδια η κ. Μπακογιάννη».

«Παραδέχτηκε την πενταετή, σκόπιμη, κωλυσιεργία της κυβέρνησης και του κόμματός της σε ό,τι αφορά την κύρωση των τριών μνημονίων που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών» ανέφερε το κόμμα. 

«Από ‘κει και πέρα», σχολίασε, «καλά θα κάνει να κρατήσει για την ίδια τις συμβουλές περί χρηστής εξωτερικής πολιτικής και να παροτρύνει το κόμμα της να ασκήσει την αναγκαία αυτοκριτική, ιδίως όταν όλες οι πρόσφατες εξελίξεις τους έχουν εκθέσει στα μάτια ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button