ΕΛΛΑΔΑ

«Κόλαση» στην Βαρυμπόμπη: Ο κόσμος τρέχει πανικόβλητος, η φωτιά έφτασε στα σπίτια

Δραματικές στιγμές ζουν κάτοικοι της Βαρυμπόμπης όπου μαίνεται ανεξέλεγκτη μια μεγάλη δασική πυρκαγιά με τρεις μεγάλες εστίες φωτιάς, αλλεπάλληλες εκρήξεις σε πυλώνες και συνεχείς αναζωπυρώσεις. 

Τα τρία βασικά μέτωπα εντοπίζονται στην Άνω Βαρυμπόμπη, στους ιππικούς ομίλους και στον οικισμό Αδάμες αντίστοιχαΟ οικισμός εκκενώθηκε ενώ και η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας έχει κλείσει και στα δύο ρεύματα για λόγους ασφαλείας. Η παιδική κατασκήνωση «Χαρούμενο Χωριό» εκκενώθηκε και τα δεκάδες παιδιά που διέμεναν εκεί έχουν επιστρέψει στις οικογένειές τους. 

Οι φλόγες έφτασαν στα πρώτα σπίτια καθώς η πυρκαγιά πέρασε πάνω από τον δρόμο που χώριζε τα δέντρα από την κατοικημένη περιοχή. Ντόπιοι απομακρύνονται με τα αυτοκίνητά τους παίρνοντας μαζί τους μερικά πολύτιμα αντικείμενα. Αξιωματικοί με περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ ζητούν από τους πολίτες να φύγουν. 

Ο δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρετός, έκανε λόγο για «τεράστιο μέτωπο». «Ο κόσμος είναι πανικόβλητος και τρέχει να απομακρυνθεί (…) Δεν αρκούν οι δυνάμεις», δήλωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Όπως είπε η φωτιά έχει φτάσει και στα βασιλικά κτήματα. 

Ο αντιδήμαρχος Αχαρνών απηύθυνε έκκληση προς τους κατοίκους να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, καθώς οι φλόγες σε κάποια σημεία είναι στα 15 με 20 μέτρα από τα σπίτια. 

Related Articles

Back to top button