ΕΛΛΑΔΑ

Καβάλα: Η τραγική ιστορία πίσω από το θάνατο του 20 ημερών βρέφους

Η 20χρονη μητέρα του βρέφους που βρέθηκε νεκρό μεγαλώνει μόνη της δύο παιδιά.

Στη θλίψη έχει βυθιστεί η κοινωνία στο Κρυονέρι της Καβάλας, όπου ένα βρέφος μόλις 20 ημερών, βρέθηκε νεκρό δίπλα από τη μητέρα του. Η μητέρα βρήκε το παιδί δίπλα της παγωμένο ενώ, σύμφωνα με τη γιαγιά, το βρέφος είχε αίματα στο κορμάκι του.

Η 20χρονη μητέρα πήγε να ταΐσει το βρέφος και λίγη ώρα αργότερα το βρήκε στην καλαθούνα του παγωμένο και με αίματα. Αμέσως φώναξε τους γονείς της και η γιαγιά με τον παππού του βρέφους κάλεσαν άμεσα το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Το παιδί διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας στις 8:40 το πρωί όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr η επικρατέστερη εκδοχή για τον θάνατο του βρέφους είναι να έπαθε αναρρόφηση στον ύπνο του, ωστόσο τη Δευτέρα αναμένονται τα αποτελέσματα της ιατροδικαστής εξέτασης, που θα φωτίσει καλύτερα τα αίτια της τραγωδίας.

Η τραγική ιστορία πίσω από τον θάνατο του βρέφους

Το τοπικό σάιτ επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Κοινότητας του Κρυονερίου, με τον ίδιο να ξετυλίγει την ιστορία πίσω από την τραγωδία.

Το 20 ημερών βρέφος ήταν το δεύτερο παιδί της μητέρας που, παρά τα οικονομικά της προβλήματα, αναγκαζόταν να τα μεγαλώσει μόνη της.

Το πρώτο παιδί είναι ηλικίας 2 ετών και η 20χρονη το απέκτησε από τη σχέση της με έναν άντρα, που όμως πριν από τέσσερις μήνες έλαβε οριστικό τέλος. Έτσι, η μητέρα αναγκάστηκε να μετακομίσει από την πόλη της Καβάλας στο Κρυονέρι όπου φιλοξενείται από τους γονείς της.

«Βοηθούσε η μητέρα της όσο μπορούσε» ανέφερε στο ThessToday.gr ο Κώστας Πριονίδης, ο οποίος τονίζει ότι τα πρώτα στοιχεία, δείχνουν ότι αποκλείεται το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. «Θα στηρίξουμε τη μητέρα με ό,τι χρειαστεί. Έχω επικοινωνήσει και με τον δήμαρχο ο οποίος μου μετέφερε πως ότι χρειαστούν να μας το πουν και από την πλευρά του δήμου αλλά και από τη δική μας, ως Τοπικής Διοίκηση» σημείωσε.

«Ήταν νεκρό και μελανιασμένο με αίματα» λέει η γιαγιά του βρέφους

«Σηκώθηκα στις 5:15 το πρωί, τάιζε το μωρό, το πήρε και πήγε πάνω. Έκλεισα την πόρτα και με ξαναπήρε ο ύπνος. 8 η ώρα ξύπνησα και το παιδί ήταν ήδη νεκρό και μελανιασμένο. Εγώ το είδα με τα αίματα που το είχε στα χέρια της η κόρη μου. Δεν είχε καταλάβει ότι το παιδί ήταν νεκρό. Μας είπε ότι το τάισε και την πήρε ο ύπνος» λέει συγκινημένη η γιαγιά του παιδιού. «Έπαθε ψυχολογικά εξαιτίας του» προσθέτει.

Related Articles

Back to top button