ΕΛΛΑΔΑ

Κατάληψη σε σχολείο στα Λιόσια για σεξουαλική παρενόχληση σε 16χρονη μαθήτρια

Η 16χρονη είχε μιλήσει σε καθηγητές της πριν από δυο μήνες καταγγέλλοντας τον διευθυντή της – Φέρεται να ασέλγησε εις βάρος της στο γραφείο του

Κατάληψη βρίσκεται σε εξέλιξη σε σχολείο των Λιοσίων για σεξουαλική παρενόχληση σε 16χρονη μαθήτρια. 

ADS

Μαθητές και γονείς πήραν την πρωτοβουλία να διαμαρτυρηθούν με αυτόν τον τρόπο για όσα συνέβαιναν στο γραφείο του διευθυντή, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία που έκανε η 16χρονη μαθήτρια.

Σύμφωνα με συμμαθήτριές της η 16χρονη είχε μιλήσει σε καθηγητές της πριν από δυο μήνες λέγοντας πως ο διευθυντής του σχολείου ασέλγησε εις βάρος της κατά τη διάρκεια σύντομων συναντήσεων που είχαν με αφορμή κάποιες κρίσεις πανικού που αντιμετώπιζε. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στο protothema.grμαθήτρια του εν λόγω σχολείου, η κοπέλα πήγαινε στο γραφείο κάθε φορά που δεν αισθανόταν καλά. Εκεί, σύμφωνα με την καταγγελία της, τη χάιδευε στους ώμους, την αγκάλιαζε και την έπιανε από τη μέση με αποτέλεσμα να αισθάνεται άβολα. Παράλληλα καταγγέλλει ότι της έστελνε μηνύματα στο κινητό της τηλέφωνο, ζητώντας τηννα τη συναντήσει εκτός σχολείου.

Η επιστολή που μοιράστηκε σήμερα στην κατάληψη

Σήμερα λοιπόν το πρωί οι μαθητές που πήγαν στο σχολείο, αντίκρισαν γονείς κι άλλους συμμαθητές τους να έχουν τοποθετήσει αλυσίδα με λουκέτοστην κεντρική πόρτα του σχολείου και να έχουν αναρτήσει πανό που αναφέρουν «Κάτω τα χέρια από τους μαθητές». 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθυντής του σχολείου απουσιάζει από την περασμένη Παρασκευή επικαλούμενοςοικογενειακούς λόγους.

Το protothema.gr επικοινώνησε με τον υποδιευθυντή του σχολείου ο οποίος ανέφερε οτιέχουν γίνει όλες οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες για την υπόθεση. «Έχει ενημερωθεί το υπουργείο Παιδείας κι αυτή τη στιγμή συνεδριάζουμε για τις επόμενες κινήσεις που θα χρειαστεί να κάνουμε με στόχο φυσικά την προστασία της 16χρονης μαθήτριας. Παράλληλα επιδιώκουμε τη συντομότερη επανέναρξη των μαθημάτων προς όφελος του σχολείου και των μαθητών του. Ο διευθυντής βρίσκεται σε άδεια», διευκρίνησε.

Related Articles

Back to top button