ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελίες φοιτητριών για σεξουαλική παρενόχληση από φοιτητή στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση πολλών φοιτητριών στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης έχουν έρθει τις τελευταίες ημέρες στο φως της δημοσιότητας. Όλα ξεκίνησαν όταν μια φοιτήτρια μοιράστηκε μια προσωπική της ιστορία μέσα από την πλατφόρμα του tiktok.

Η νεαρά φοιτήτρια καταγγέλλει έναν φοιτητή ο οποίος φοιτά στο ίδιο πανεπιστήμιο με αυτήν αλλά σε ξεχωριστό τμήμα. Μέσα στο βίντεο της αναφέρει ότι ο συγκεκριμένος «φοιτητής» την είχε πιάσε τα γεννητικά της όργανα χωρίς τη συγκατάθεσή της. Το χειρότερο μέσα σε όλο αυτό ήταν ότι μερικές φοιτήτριες προσπάθησαν να δικαιολογήσουν την συμπεριφορα του συγκεκριμένου

Συγκεκριμένα η φοιτήτρια μέσα στο βίντεο αναφέρει:

«Γιατί δε γουστάρω λοιπόν τα ΕΑΑΚ; Εκτός από το τι, οκ έχουν από πίσω τους το ΜΕΡΑ-25, οι δικοί μας έχουν από πίσω τη ΡΑΣ και το ΜΕΡΑ-25. Στην αρχή ισχυριζόντουσαν ότι είναι ανεξάρτητοι αριστεροί και ότι δεν έχουν κάποιο κόμμα από πίσω. Οπότε από εκεί ήδη συνειδητοποίησα ότι ναι… όχι δεν πολυσυμπαθώ το Βαρουφάκη η αλήθεια είναι.

Εκτός όμως από αυτό έγιναν και κάποια άλλα πράγματα, αστεία πράγματα, όχι και τόσο αστεία. Εγώ ήμουνα μέλος λοιπόν τον ΕΑΑΚ ήμουνα στο ψηφοδέλτιο δεν ήμουνα όμως ενεργό μέλος. Δηλαδή δεν έφτιαχνα μαζί τους αφισάκια, δεν πήγαινα σε όλες τις συνελεύσεις αλλά έκανα παρέα μαζί τους. Μέσω αυτόν, γνώρισα ένα παιδί εαακίτη από το ίδιο πανεπιστήμιο αλλά από άλλο τμήμα γιατί όλοι αυτοί κάνουν παρέα. Είχαμε έρθει αρκετά κοντά ωστόσο αυτός άρχισε να δείχνει ότι με γουστάρει φαινόταν γιατί είχε γίνει πάρα πολύ διαχυτικός. Δηλαδή με ακουμπούσε πάρα πολύ, ερχότανε πάρα πολύ κοντά στο δικό μου προσωπικό χώρο με αποτέλεσμα να νιώθω άβολα. Οπότε έγινε ο εξής διάλογος:

-Με γουστάρεις;

-Ναι σε γουστάρω

– Δεν ενδιαφέρομαι και είμαστε φίλοι

Οκ, ωραία θα συνεχίσουμε να είμαστε φίλοι

Ωστόσο αυτός συνέχισε να έχει διαχυτική συμπεριφορά. Ήτανε τώρα μεγάλη βλακεία έπρεπε και εγώ να ήμουνα πιο κάθετη, δε ξέρω; Και να του πω “κόφτω”. Αλλά θεωρώ ότι και αυτός από μόνος του έπρεπε να το είχε καταλάβει εφόσον του είχα πει ότι “δε γουστάρω”.

Τέλος πάντων, συνέχισε όλο αυτό για δύο μήνες περίπου. Μια μέρα διαβάζαμε μαζί στο δωμάτιο μου, διαβάζαμε για μια πρόοδο, είχαμε ένα κοινό μάθημα και διαβάζαμε μαζί. Κοιτούσα εγώ θυμάμαι τον υπολογιστή μου και αυτός καθότανε στην καρέκλα, ένα μέτρο απόσταση από εμένα. Ξαφνικά εκεί που ήμουνα στον υπολογιστή νιώθω το χέρι του ανάμεσα στα γεννητικά μου όργανα χωρίς συγκατάθεση, χωρίς να υπήρξε κάποιο vibe εκείνη τη στιγμή. Εκείνη τη στιγμή απλά αποφάσισε ότι μπορεί να με αγγίξει εκεί πέρα χωρίς να με ρωτήσει. Εγώ εκείνη τη στιγμή του λέω «κόφτω» απομάκρυνε το χέρι του από τα γεννητικά του όργανα. Τις επόμενες ημέρες, τσακωθήκαμε άγρια.

Εννοείται ότι το είπα και στα εαακ. Ήτανε λοιπόν αυτοί αρκετά υποστηρικτικοί, ότι αυτό ήταν πολύ κακό που συνέβει και εγώ αποφάσισα να μην κάνω τίποτα, να μην το πάω νομικά ή οτιδήποτε, γιατί λέω ότι εντάξει έγινε μια βλακεία, μου ζήτησε και συγνώμη να μη το στιγματίσω τώρα το παιδί για μια βλακεία που έγινε.

Περνάει ένας χρόνος, εγώ ωστόσο το είχα πει σε γνωστούς μου ότι συνέβει αυτό. Μου συνέβει αυτό προφανώς και θα το μοιραστώ με τους κοντινούς μου ανθρώπους για το τι έγινε. Έτσι λοιπόν αυτό μαθεύτηκε στη σχολή και ένα χρόνο μετά ανέβηκε στα ανομολόγητα ένα post που έγραφε ότι: «Ο τάδε από το σχήμα παρενόχλησε σεξουαλικά μια κοπέλα».

Αυτό λοιπόν, δεν άρεσε και πολύ στα εαακ προφανώς, τους χαλάει την εικόνα του σχήματος. Οπότε ήρθε η πρόεδρος του δικού μου τμήματος των εαακ (τονίζω κοπέλα) να μου μιλήσει για αυτό το post. Ουσιαστικά άρχισε να μου λέει ότι:

«Κοίταξε να δεις είναι πάρα πολύ δυσάρεστο αυτό που σου συνέβει και είναι πάρα πολύ καλό που το μοιράστηκες με κόσμο αλλά να ξέρεις ότι αυτό που σου συνέβει δε θεωρείται σεξουαλική παρενόχληση. Γιατί όταν του είπες να σταματήσει, σταμάτησε. Να ξέρεις ότι ο τάδε είναι αριστερό άτομο και σίγουρα δεν είχε τέτοιες προθέσεις και αυτό τώρα που ανέβηκε είναι ψευδές και χαλάει πάρα πολύ την εικόνα του σχήματος.»

Εγώ έμεινα, δεν είχα τι να της πω η αλήθεια είναι. Τι να της πω δηλαδή; Είναι δυνατόν τώρα κοπέλα, υποτίθεται αριστερή και να έρθει να μου πει τώρα εμένα τέτοιο πράγμα, για να μην της χαλάσω την εικόνα του σχήματος; Τι να πω;

Εν κατακλείδι, αποφάσισα ότι θα ήταν πάρα πολύ υποτιμητικό, για την αξιοπρέπεια μου να στηρίξω σαν γυναίκα και ως αριστερή αυτούς τους ανθρώπους και για αυτό το λόγο ξέκοψα εντελώς. Εγώ απλά θέλω ο κόσμος να μάθει την αλήθεια. Ότι αυτά τα πράγματα δεν είναι πρέποντα πράγματα σε μια πανεπιστημιακή κοινότητα και ειδικά από το Διοικητικό Συμβούλιο, είναι απαράδεκτο, ευχαριστώ.»

Δείτε το βίντεο:

@theblin02

Replying to @top10footballments @Blin @Blin @Blin Γιατι εφυγα απο τα ΕΑΑΚ; Σε αυτο το βίντεο περιγραφω την εμπειρία σεξουαλικης παρενοχλησης που δεχτηκα απο μελος του σχηματος ΚΑΡΦΙ (σχημα που συμμετεχει στα ΕΑΑΚ) και την αποπειρα συγκαλυψης που εκανε το σχημα αυτο καθως και τι σχημα της σχολης που ανηκω εγω, Αριστερόστροφη ελικα (σχημα που συμμετεχει στα ΕΑΑΚ) .. σεξουαλικη_παρενοχληση παραταξεις

♬ original sound – Blin

Χθες, η ίδια ακριβώς φοιτήτρια με ένα καινούργιο βίντεο μας ενημέρωσε ότι υπάρχουν εξελίξεις. Ο συγκεκριμένος «φοιτητής» φέρεται να έχει παρενοχλήσει σεξουαλικά και άλλες φοιτήτριες. Παράλληλα ένας συμφοιτητής του από την ίδια σχολή έχει κάνει ακριβώς τα ίδια.

Η νεαρά φοιτήτρια στο νέο της βίντεο αναφέρει:

«Καλησπέρα, το όνομά μου είναι Ντέμη και φοιτώ στο τμήμα Βιολογίας. Κάνω αυτό το βίντεο για να σας ενημερώσω για τις εξελίξεις ως προς τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης που έχουν συμβεί στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Λοιπόν, εγώ ανέβασα αυτό το βίντεο που νομίζω έχετε δει αρκετοί που περιγράφω το περιστατικό μου. Μέσα από αυτό το βίντεο βγήκαν και άλλες κοπέλες και μιλήσανε και αυτές μιλήσανε για το ίδιο άτομο. Παράλληλα μια άλλη κοπέλα αναφέρθηκε σε ένα άτομο πάλι από το ίδιο σχήμα από το “Καρφι – ΕΑΑΚ” της ιατρικής το οποίο είχε επίσης παραβιαστική συμπεριφορά.

Δυο κοπέλες μιλήσανε βασικά για το συγκεκριμένο άτομο. Γίνανε λοιπόν τέσσερις ανώνυμες καταγγελίες, δυο για το άτομο που παρενόχλησε εμένα και δυο για το άλλο άτομο από το “Καρφί”. Πριν λίγες ημέρες αυτές οι καταγγελίες, έγιναν και πιο επίσημες, δηλαδή έγιναν επώνυμες. Αυτές όμως στάλθηκαν μόνο στην Επιτροπή Ισότητας Φύλου του Πανεπιστημίου Κρήτης. Οπότε θα αναλάβουν τα περιστατικά τα όργανα του Πανεπιστημίου.

Για την προστασία λοιπόν των θυμάτων, δεν μπορώ εγώ να αναφέρω κανένα όνομα ή οτιδήποτε. Αυτές μπόρεσαν και έκαναν τις επίσημες αναφορές τους αποκλειστικά στα όργανα του Πανεπιστημίου. Οπότε από εκεί και πέρα θα δούμε πως θα πάει η κατάσταση. Τέλος, θα ήθελα να ενημερώσω για το πως έχει η δράση το σχήμα αυτό, μετά από αυτές τις καταγγελίες που έχουμε κάνει.

Αυτό που ήταν πάρα πολύ αναμενόμενο από μεριάς τους ήταν ότι θα έβγαιναν και θα έλεγαν ότι λέω ψέματα. Συγκεκριμένα είπαν ότι: «Εγώ ήμουν σε σχέση με το άτομο αυτό» κάποιοι είπαν δηλαδή αυτό. Κάποιοι άλλοι είπαν ότι: «Δεν ήμασταν σε σχέση αλλά κάναμε κάτι.»

Το οποίο ξέρουν πάρα πολύ καλά οι ίδιοι γιατί μας έχουν δει και τον έχουν δει να προσπαθεί να με αγγίξει και εγώ να απομακρύνω το χέρι του από πάνω μου. Μας έχουν δει να γίνεται αυτό το πράγμα, ωραία; Μια άλλη φήμη που έχω ακούσει είναι ότι είμαι στη ΚΝΕ και προσπαθώ να τους χαλάσω τις εκλογές, βέβαια, δε το πολύ λένε παρά έξω αυτό. Πριν από λίγο άκουσα ότι έχω διαπολική διαταραχή.

Παράλληλα σήμερα, έβγαλαν ένα υπέροχο κείμενο το σχήμα “Καρφί” το οποίο περιγράφει το πόσο στηρίζει την καταπολέμηση του σεξισμού και της πατριαρχίας και ότι θα κάνουν τα πάντα για την καταπολέμηση των σεξιστικών και πατριαρχικών ιδεολογιών. Παράλληλα όμως λένε ότι έχω διαπολική διαταραχή και ότι λέω ψέματα.

Πείτε μου λίγο, τα άλλα κορίτσια λένε και αυτά ψέματα; Μήπως έχουν όλες διπολική; Δε ξέρω πραγματικά. Έβγαλαν λοιπόν αυτό το υπέροχο κείμενο που ουσιαστικά μας κοροϊδεύουν στα μούτρα μας εμάς τις κοπέλες. Όλο το γυναικείο πληθυσμό βασικά κοροϊδεύουν στα μούτρα του.

Εν τέλει, το μόνο που τους νοιάζει είναι οι εκλογές και τίποτε άλλο, αυτό έχω καταλάβει. Γιατί, αν όντως τους ένοιαζε η καταπολέμηση των σεξιστικών και πατριαρχικών ιδεών, αυτά τα δυο άτομα θα είχαν αφαιρεθεί από το ψηφοδέλτιο. Δε θα είχαν γίνει όλα αυτά που έχουν γίνει. Με το που θα γινόταν το πρώτο περιστατικό αυτά τα δυο άτομα θα τα είχαν αφαιρέσει. Αλλά όχι, μας κοροϊδεύουν κιόλας μπροστά στα μούτρα μας χωρίς καμία απολύτως ντροπή. Δεν έχω να πω κάτι άλλο, δε θα κάτσω καν να δικαιολογηθώ για τις βλακείες που έχουν πει για μενα και για τα άλλα κορίτσια. Δεν υπάρχει λόγος.»

Δείτε το βίντεο:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button