ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελία για το ΑΤ Αγίων Αναργύρων: «Γυναίκα κατήγγειλε τον κακοποιητή της και γύρισε στο ίδιο σπίτι»

Σε μία αδιανόητη καταγγελία προχώρησε ο δημοτικός σύμβουλος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, κύριος Θεόδωρος Μαξούλας, έπειτα από την γυναικοκτονία που σημειώθηκε έξω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, όπου μία 28χρονη έπεσε νεκρή έπειτα από πολλαπλές μαχαιριές που δέχθηκε από τον πρώην σύντροφό της.

«Προεκλογικά ζήτησε τη βοήθειά μου μία δημότισσα. Είναι καθήκον και της τοπικής αυτοδιοίκησης να βοηθάει και να κάνει ό,τι μπορεί για τους πολίτες, αυτό έκανα και εγώ. Πήγα στο ΑΤ των Αγίων Αναργύρων και αντιμετώπισα μια κατάσταση τραγελαφική. Αυτό δεν οφείλεται στην ανυπαρξία του Αστυνομικού Τμήματος, αλλά είναι το σύστημα έτσι που δεν αφήνει την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της», τονίζει αρχικά ο κ. Μαξούλας, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN.

«Δέχτηκα κλήση για να βοηθήσω τη συγκεκριμένη δημότισσα σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ήρθα στο Αστυνομικό Τμήμα και ήρθαμε για να πούμε το γεγονός. Ήταν μόνο γραφιάδες. Μόνο έγραφαν. Να μην υπάρχει προστασία κανενός. Η υπόθεση πήγε στα δικαστήρια. Κατεγράφη το συμβάν και ο καθένας πήγε σπίτι του. Βεβαίως και είπαν στη γυναίκα εκείνη να γυρίσει στο σπίτι με τον κακοποιητή της. Και δεν είναι μόνο ένα γεγονός. Μου έχουν τύχει δύο-τρία συμβάντα στην περιοχή».

Σχολιάζοντας την παραπάνω καταγγελία, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, είπε πως υπάρχουν δομές για γυναίκες που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας και η αστυνομία είναι υποχρεωμένη να ενημερώνει.

Όπως διευκρίνισε, «αυτό που προτείνεται στα θύματα είναι να απομακρυνθούν από το περιβάλλον και να μην επιστρέψουν».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button