ΕΛΛΑΔΑ

Καταδίωξη σε ταράτσες στην Θεσσαλονίκη: Τα παιδιά έκαναν γκράφιτι και από λάθος έπιασε φωτιά

Είχε προηγηθεί φωτιά σε κατάστημα που προκάλεσε την κινητοποίηση των αρχών

Αδιευκρίνιστες παραμένουν ακόμα οι ακριβείς συνθήκες που οδήγησαν στην καταδίωξη των δύο νεαρών κουκουλοφόρων στις ταράτσες κτηρίων και το καμπαναριό της εκκλησίας του Αγίου Μηνά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με τις συλλήψεις τους να γίνονται σε ζωντανή μετάδοση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ οι δύο κουκουλοφόροι – ο ένας συνελήφθη μετά από καταδίωξη αστυνομικών και ο δεύτερος μετά από παρέμβαση ιερέα – υποστηρίζουν ότι έκαναν γκράφιτι και ότι δεν έχουν καμία σχέση με τη φωτιά που είχε εκδηλωθεί νωρίτερα σε κατάστημα ηλεκτρικών ειδών.

Η έρευνα, ωστόσο, συνεχίζεται με τους αστυνομικούς να εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα για τα κίνητρα των δύο νεαρών οι οποίοι για αρκετή ώρα έκαναν επικίνδυνα άλματα κινούμενοι από ταράτσα σε ταράτσα.

Οι συλλήψεις σε ζωντανή μετάδοση

Η επιχείρηση καταδίωξης και τελικά σύλληψης των δύο κουκουλοφόρων διήρκησε αρκετή ώρα και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 7:20 το πρωί της Δευτέρας.

Ο ένας από τους κουκουλοφόρους αρχικά πήδηξε πάνω σε ένα όχημα της πυροσβεστικής και αφού προσπάθησε να κερδίσει χρόνο κάνοντας νεύματα προς τους αστυνομικούς ότι ήθελε να τελειώσει το τσιγάρο του, στη συνέχεια έκανε ένα άλμα και προσπάθησε να διαφύγει τρέχοντας, χωρίς, όμως, αποτέλεσμα καθώς ακινητοποιήθηκε λίγα μέτρα παρακάτω.

Ο δεύτερος από τους κουκουλοφόρους παραδόθηκε λίγη ώρα αργότερα και αφού στις διαπραγματεύσεις ενεπλάκη και ο πάτερ Διονύσιος από τον ναό του Αγίου Μηνά στον οποίο, κάποια στιγμή, είχαν βρει καταφύγιο οι δύο νεαροί ανοίγοντας μέχρι και πυροσβεστήρα.

Κατά πληροφορίες ο δεύτερος κουκουλοφόρος πρι να παραδοθεί και να συλληφθεί ζήτησε να απομακρυνθούν οι αστυνομικοί με τον ιερέα να λέει σε δημοσιογράφους ότι έπεισε τον νεαρό να τον εμπιστευτεί.

Πού έγινε η καταδίωξη

Οι δύο κουκουλοφόροι κινούνταν για ώρες σε ένα τετράγωνο εύκολης πρόσβασης για κάποιον που έχει ικανότητες στο παρκούρ και το οποίο περιλαμβάνει διόδους στις ταράτσες της εκκλησίας του Αγίου Μηνά (μαζί με το καμπαναριό του), εγκαταλελειμμένα για χρόνια κλασσικά κτήρια και καταστήματα καθώς επίσης και ένα υποκατάστημα μεγάλης αλυσίδας ηλεκτρικών ειδών και το Εβραϊκό Μουσείο.

Στη φωτογραφία του grtimes.gr το κόκκινο βέλος δείχνει το σημείο και το κτήριο από όπου προκλήθηκε η φωτιά η οποία κατέκαψε ολοσχερώς ένα μαγαζί με είδη πληροφορικής και προκάλεσε φθορές σε άλλα δύο με κινητά τηλέφωνα και κοσμήματα. Το μαύρο βέλος, δείχνει το σημείο όπου κινήθηκαν οι δράστες, καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης για τη σύλληψή τους, ενώ το γαλάζιο βέλος δείχνει το σημείο στο οποίο εκτιμάται ότι μπορεί να ήθελαν να «χτυπήσουν», ένα υποκατάστημα αλυσίδας ηλεκτρικών, καθώς επίσης και το Εβραϊκό Μουσείο, το οποίο ωστόσο φυλάσσεται από αστυνομικό γκισέ.

thessaloniki-katadioxi

«Εγώ ήρθα σήμερα το πρωί, είδα το στόρι σε αυτή την κατάσταση και πληροφορήθηκα ότι μπήκαν δύο άτομα ακριβώς από δίπλα και για κάποιο λόγο έβαλαν φωτιά, μάλλον για αντιπερισπασμό» τόνισε εμβρόντητος από όλα όσα συνέβησαν, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος με είδη πληροφορικής το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς από τη φωτιά.

«Δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς έχει συμβεί, δεν έχω ενημερωθεί ξεκάθαρα για τι συνέβη. Αυτό που ξέρω είναι ότι τα δύο άτομα συνελήφθησαν και ότι το κατάστημά μου έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο, μέχρι πίσω. Είμαι εδώ πάνω από δώδεκα χρόνια» πρόσθεσε.

Related Articles

Back to top button