ΕΛΛΑΔΑ

Καταδικάστηκαν ιδιοκτήτες γηροκομείου στη Θεσσαλονίκη – Είχε ξεσπάσει φωτιά με, αποτέλεσμα τον θάνατο 66χρονου τετραπληγικού

Ο 66χρονος υπέστη σημαντικά εγκαύματα ύστερα από φωτιά που ξέσπασε στο γηροκομείο, τον Ιούλιο του 2019 – Σε φυλάκιση 2 ετών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκαν οι ιδιοκτήτες

Ποινή φυλάκισης δύο ετών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης στους ιδιοκτήτες κέντρου φροντίδας ηλικιωμένων για τον θάνατο, από αμέλεια, ενός 66χρονου τετραπληγικού, ύστερα από πυρκαγιά που ξέσπασε στο κέντρο, τον Ιούλιο του 2019.

Οι δύο κατηγορούμενοι, οι οποίοι είναι ανδρόγυνο, κρίθηκαν ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Πρωτόδικα τους είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τριών ετών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, από τη φωτιά που ξέσπασε στο κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στη Θεσσαλονίκη, ο 66χρονος υπέστη σημαντικά εγκαύματα και υπέκυψε ύστερα από νοσηλεία σε νοσοκομείο.

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, πιθανολογείται ότι ξέσπασε από τσιγάρο, ενώ το γεγονός ότι δεν λειτούργησε η πυρανίχνευση στο θάλαμο του άτυχου άνδρα, είχε ως συνέπεια η φωτιά να καίει για 20 ολόκληρα λεπτά.
Σημειώνεται ότι από προηγούμενο δικαστήριο για την υπόθεση έχει δοθεί εντολή να ερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες κι άλλων προσώπων.

Στην απολογία τους οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, χωρίς όμως να πείσουν το δικαστήριο που τους καταδίκασε, κρίνοντας ότι φέρουν ευθύνες για τον θάνατο του άτυχου άνδρα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button