ΕΛΛΑΔΑ

«Καλό ταξίδι Πελαγία, γέμισε με χρώματα τον ουρανό, όπως γέμιζες τους καμβάδες…» – Θρήνος στην Κρήτη

«Κι όμως η μέρα των Χριστουγέννων μας φύλαγε έναν αποχωρισμό, μια οδυνηρή απώλεια … Συγνώμη Πελαγία, που δεν τα καταφέραμε να σε κρατήσουμε κοντά μας…»

Η Αιματολογική –Ογκολογική κλινική Παίδων και Εφήβων του ΠΑΓΝΗ, αποχαιρετά με μεγάλο πόνο την 16χρονη Πελαγία ένα κοριτσάκι από τον Άγιο Νικόλαο που πάλευε για χρόνια με μια σπάνια και επιθετική μορφή καρκίνου.

Το κορίτσι, που αγαπούσε την ζωγραφική, τα πινέλα και τα χρώματα, είχε γιορτάσει πριν λίγες εβδομάδες τα γενέθλιά του με μια μεγάλη έκπληξη, που του έδωσε απερίγραπτη χαρά.

Η «Παρέα της Αγάπης» ανάρτησε φωτογραφίες και έγραψε εκείνη τη  όμορφη μέρα της γιορτής:«Το κορίτσι μας έχει γενέθλια, η Πελαγία μας κλείνει τα 16 και η έκπληξη που της ετοιμάσαμε ήταν άλλο πράγμα!

Μια ανθρώπινη αλυσίδα στήθηκε για να βρούμε τον γνωστό YouTuber Alekkun που η Πελαγία ήθελε πολύ να γνωρίσει. Ο κάθε κρίκος έκανε τις προσπάθειές του ώσπου φτάσαμε στη συνεργάτιδά του τη Χριστίνα η οποία του μετέφερε λεπτομερώς τα σχέδιά μας και ο Alekkun χωρίς δεύτερη σκέψη έκανε το αδιανόητο: χώρεσε στο πρόγραμμα του ένα ταξίδι αστραπή και ήρθε από την Θεσσαλονίκη στην Κρήτη για 4 ώρες για να γνωρίσει τη θαυμάστριά του!!! ….

Η οικογένεια της Πελαγίας μας ζήτησε να έρθουμε σε επαφή, ανέλαβε την μετακίνησή του και έτσι το μεσημέρι τον υποδεχτήκαμε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Ο Alekkun πέρασε χρόνο με την φίλη του,συζήτησαν για ώρα, έβγαλαν φωτογραφίες, την γέμισε με δώρα, κάνανε βιντεοκλήση με τους συνεργάτες του, τραγουδήσαμε όλοι μαζί έσβησε τα κεράκια και της ευχήθηκε για τα γενέθλια της και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη φορά μαζί και με τους συνεργάτες του.

Δεν παρέλειψε όμως να συναντήσει και όλα τα άλλα παιδιά που ήταν το απόγευμα της Πέμπτης στην Αιματολογική – Ογκολογική Κλινική Παιδιών και Εφήβων του ΠΑ.Γ.Ν.Η. Οι μικροί του θαυμαστές ήταν πλήρως ενημερωμένοι για τα βίντεο του και οι συζητήσεις έδιναν και έπαιρναν!

Φωτογραφίες, αυτόγραφα και ατελείωτα χαμόγελα γέμισαν τη μέρα μας σήμερα!

Δεν έχουμε λόγια να ευχαριστήσουμε αυτόν τον νέο άνθρωπο που απέδειξε ότι είναι πραγματικά κοντά στα νεαρά παιδιά όχι μόνο μέσα από τα βίντεό του το YouTube αλλά με ευαισθησία και υπευθυνότητα και στην πράξη!

Ευχαριστούμε θερμά την Χριστίνα για την καθοριστική συμβολή της και όλους τους συνεργάτες μας που συνέβαλαν στο όμορφο αυτό ταξίδι αγάπης – ξέρουν αυτοί ποιοι είναι και ας μην μας αφήνουν να γράψουμε τα ονόματά τους..»

Η 16χρονη Πελαγία ήταν ένα σπάνιο, χαρισματικό κορίτσι που αγωνιζόταν με το  χαμόγελο..

«Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας ,γιατρούς νοσηλεύτριες ,τους πάντες που πέρασαν από την κλινική κ έδωσαν αγάπη στην Πελαγία μου

Κάνατε τα πάντα ..» έγραψε με μεγάλο πόνο και συγκίνηση η μαμά της…

«Καλό ταξίδι Πελαγία, γέμισε με χρώματα τον ουρανό όπως γέμιζες τους καμβάδες..» έγραψαν άνθρωποι που γνώρισαν το έξυπνο, δυνατό ,ταλαντούχο αυτό πλάσμα που δεν θα ξεχάσουν ποτέ..

Related Articles

Back to top button